Lastik Ebatı: Lastiklerin En Önemli Ayırt Edici Özelliği

Lastik Ebatı: Lastiklerin En Önemli Ayırt Edici Özelliği

Paylaş
Lastik Ebatı: Lastiklerin En Önemli Ayırt Edici Özelliği

Lastiklerin artık gelişim sürecine girmelerinin ve çok farklı çeşitlerinin ortaya çıkmasının ardından 1940’lı yıllarda lastiklere ebat sistemi getirilerek üretilmeye başlanmıştır. Ebat bilgisi lastiğin fiziksel olarak şekli ve boyutları ile kapasitesine ait bilgilerden oluşmaktadır. Bu bilgiler üretim aşamasında lastiklerin yanak kısmına işlenmektedir. Nasıl okuyacağınızı merak ediyorsanız buradan öğrenebilirsiniz. Bu bilgi, lastik alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Aracınıza uygun lastik almanız için aracınızın orijinal ebadını öğrenmeli ve o ebatta bir lastik tercih etmelisiniz. Aksi takdirde lastiğinizden gerekli verimi alamaz hatta ciddi zararlar ile karşılaşabilirsiniz. Aynı zamanda lastiğinizin taşıyacağı maksimum yük ve yapabileceğiniz maksimum hız limitlerini de bilmeniz lastiklerinizi gereğinden fazla zorlamayarak yetenekleri dahilinde daha verimli şekilde kullanmanıza imkan tanıyacaktır. Aracınıza uygun olan orijinal ebat araç üreticiniz tarafından belirlenmektedir. Rakam ve harflerden oluşan bu bilgileri ayrı ayrı incelersek birçok şey çok daha açık ve net bir anlam kazanacaktır.

Lastiğinizin ebatları ile ilgili bilmeniz gerekenler taban genişliği, kesit oranı, jant çapı ile yük ve hız indeksleridir. Haydi bunların ne anlama geldiğini biraz daha açalım. Lastiğinizin sırt bölgesinin, yanaklara kadar olan kısmının bir uçtan diğer uca uzunluğunun mm cinsinden belirtilmesine taban genişliği denmektedir. Kesit oranı ise kesit yüksekliğinin kesit genişliğine oranının yüzdesel gösterimidir. Daha yalın olması açısından, lastiğinizin yanak kısmının yüksekliğinin taban genişliğine olan oranıdır da diyebiliriz. Jant çapı ise lastiğinizin içine takılacak olan jantın çapını ifade eder. Birim olarak inç kullanılmaktadır. Bu bilgileri buradaki panele girerek aradığınız lastiği anında bulabilirsiniz.

ebat

Bunların dışında yük ve hız indeksleri bulunmaktadır. Bu iki değer her zaman birlikte kabul edilir. Şöyle ki, lastiğinizin yük indeksi rakamlar ile, hız indeksi ise harf ile gösterilmektedir. Burada yazılan rakamın karşılık geldiği ağırlık, aracınızın hız indeksinde belirtilen maksimum hız ile yol alırken lastik başına taşıyabileceği maksimum ağırlığa tekabül etmektedir. Harfin karşılığında alacağınız hız birimi ise, aracınızın yük indeksinde belirtilen maksimum taşıma kapasitesiyle yapabileceği maksimum hızı göstermektedir.

Örnek verecek olursak; lastiğinizin üzerinde 205/55R16 91H şeklinde bir bilgi yer alıyorsa bu, lastiğinizin 205 mm taban genişliğine, %55 kesit oranına, 16 inç janta sahip olduğunu ve lastik başına maksimum 615 kilo taşıyarak saatte maksimum 210 km hız yapabileceği anlamına gelmektedir.

Lastik ebatlarını araç marka ve modelinizin yanı sıra versiyonu ve motor hacmi de belirlemektedir. Bu nedenle her zaman en doğru olan araç üreticiniz tarafından belirlenen ve aracınızın fabrika çıkışında üzerinde bulunan ebattır. Daha ince bir yanağa sahip lastikler kullanarak daha hoş görüntüler sağlanabilir, ancak lastiklerinizin ve aracınızın daha uzun ömürlü olması, yakıt verimliliğinin yüksek olup sizlere güvenli ve konforlu bir sürüş imkanı tanıması açısından görüntüsünü ön plana almadan işlevselliğini göz önünde bulundurarak doğru ebatta lastikleri tercih etmelisiniz.

Yorum yok

Yorum bırak