Eskişehir Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Eskişehir Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Paylaş
Eskişehir Rallisi tamamlandı. Genel Klasman ikincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

03 Eylül 2016 Cumartesi geçilen 7 özel etap ile ilk günü genel klasmanda Yağız Avcı birinci, Orhan Avcıoğlu ikinci ve Burak Çukurova üçüncü sırada tamamlamıştı.

1609-günsonu
1.gün sonu Genel Klasman

1609-etapsonu3

1609-kapalıpark2

Orhan Avcıoğlu, Burak Çukurova’nın 58.4 saniye önünde ve Yağız Avcı’nın 58.1 saniye arkasında ikinci sırada güne başlıyordu. Yarışın ikinci ve son günü şampiyonanın diğer yarışların aksine toplam 34.55km’lik 3 özel etap olduğu için ilk üçlü powerstage dışındaki iki etaparda mevcut pozisyonlarını koruyarak temkinli gideceğe benziyordu.

1609-kapalıpark

Pazar günü Sazova’da bulunan kapalı parkta bulunan otomobillerin başına giden Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi saat 11:30’dan itibaren çıkış yaparak servis alanına doğru yönlendiler.

1609-kapalıpark3

15 dakikalık servis için giriş yapan Orhan Avcıoğlu’nun otomobiline rutin servis işlemlerinin yanında yeni lastiklerin montajı yapıldı.

1609-Servis2

1609-Servis

Servisin ardından yakıt ikmali ve lastik işaretlenme işlemlerini tamamlayan Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi önceki gün geçilen Ömer Banaz etabının tersi olan Cahit Alkan 8.özel etabına doğru yola çıktılar.1609-Lastik

1609-OE8
ÖE8.Cahit Alkan

1609-Orhan

Beklendiği gibi Orhan Avcıoğlu, Yağız Avcı ve Burak Çukurova 8.etabı daha temkinli geçerek tamamladılar.

1609-etapsonu2

Murat Bostancı ve Buğra Banaz ile Ford Fiesta R2T ile etapta en iyi iki dereceyi elde ettiler. Böylece 8.etap sonunda genel klasmanda Murat Bostancı Ümitcan Özdemir’in, Buğra Banaz ise Ahmet Burkay’ın önüne yerleşti.

1609-OE8GK
ÖE8.Cahit Alkan sonu Genel Klasman

9.Özel Etap olan Aydan Akal özel etabında da genel klasman ilk üçlüsü mevcut pozisyonlarını korudular.

1609-etapsonuBir önceki etapta yerini Buğra Banaz’a kaptıran Ahmet Burkay rakibinden 14.1 saniye daha iyi bir derece elde ederek 4.lüğü tekrar geri kazanmayı başardı.

1609-PS_000Etap içinde edinilen dereceler ile Türkiye Şampiyonası’na ilave puan veren REDBULL Powerstage sezon başından beri pilotlar ve seyirciler için oldukça heyecanlı geçmekteydi. Şampiyonanın diğer rallilerinde olduğu gibi powerstage ilk 15 pilotun ters sıra ile start alması ile geçilmekteydi.

1609-PS_onPilotlar birer birer gelmeye ve sıralama yukarı doğru çıktıkça etap sonunda heyecan da artıyordu.

1609-PS109.sırada start alan Ümitcan Özdemir etap sonuna gelmişti ve ardından 10.sırada start alan Yıldıray Demircioğlu beklenmekteydi ancak 11.sırada start alan Buğra Banaz gelmişti.

1609-PS04Hakem telsizlerine gelen anons çok üzücüydü, Yıldıray Demircioğlu Aras Dinçer ikilisi powerstage seyirci noktasında yoldan çıkarak takla atmışlardı ve maalesef otomobil seyirciler için ayrılan alanın dışında bulunan bir seyirciye maalesef çarpmıştı. Yaşanan üzücü olay, her yarış dağıtılan seyirci kitapçığındaki kurallara ve federasyon görevlilerinin talimatlarına uyumun ne kadar hayati önem taşıdığını elim şekilde göstermiştir.
KolayOto Seyirci Güvenlik Uyarıları Blog Yazısı
Eskişehir Rallisi ev sahibi olan Eskişehir Otomobil Sporları Klübü tarafından olay ile ilgili yapılan açıklama yazının en altında paylaşılmıştır.

1609-PSson

Etap startında bekleyen ambulans starta oldukça yakın alanda bulunan seyirci nokta ulaştırılarak yaralı seyircinin hastaneye sevki sağlanmış ve etap normal etaba dönüştürülerek, zaman tutulmadan sıra ile geçerek, Eskişehir Rallisi 9.özel etap sonuçlarına göre aşağıdaki şekilde tamamlanmıştı.

1609-ESson
Eskişehir Rallisi Genel Klasman Sonuçları

Ekipler daha sonra finiş seramonisi için yarışın startının da verildiği Eskişehir merkezinde bulunan ESPARK alışveriş merkezine doğru yönlendiler.

1609-FinishYaşanan olaydan dolayı oldukça sessiz ve sönük geçen podyum seramonisinde ekipler sıra ile çıkış yaparak kupalarını teslim aldılar ve fotoğraf çekimi ile yarışı noktaladılar.

1609-Finish (2)KolayOto olarak sponsoru olmaktan büyük gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisi rakip otomobillere göre asfalt zemin dezavantajına rağmen çok iyi mücadele ederek Eskişehir Rallisi’ni Genel Klasman ikincisi olarak tamamlamışlardır.

1609-podyKolayOto olarak Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisini tebrik ederiz.

1609-podyumOrhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz ikilisine önümüzdeki yarışlarda da başarılar diler ve tüm yarış severleri ralli heyecanına ortak olmak için Seyirci Güvenlik Uyarıları‘na uyarak etaplara bekleriz.

 

vf

 

 

Eskişehir Otomobil Sporları Klübü tarafından yapılan açıklama :

Yorum yok

Yorum bırak