Araçların alaşım ve boyasında, zaman içerisinde meydana gelebilecek zararları engelleme amaçlı geliştirilmiş olan ürüne seramik kaplama adı verilmektedir. Bu ürün yüzeyde yer alan gözeneklerin en derin kısımlarına kadar etki göstermektedir. Ürün araç yüzeyinde sabit katman işlevi görerek yüzeyin senelerce aşınmadan, renk atmadan, okside olmadan, reçine, kuş pisliği gibi etmenlere karşı dayanıklılığını korumasına olanak sağlamaktadır. Araçlara seramik kaplama uygulaması gerçekleştirildikten sonra hiçbir uygulama tekrarına gerek kalmamaktadır.
Seramik kaplamanın geliştirilmiş olan teknolojik etkisi sayesinde araçlarda uygulanmasından sonra hiçbir aşınma, çatlama, sararma, dökülme, soyulma gibi etmenle kolay kolay karşılaşmazsınız. Kullanımında göstermiş olduğu anti-statik olarak adlandırılan yüzeyi sayesinde çamur, kuş pisliği, asit yağmuru gibi etmenlerde ortadan kalkmaktadır.
Seramik Boya Korumanın Sağladığı Faydalar Nelerdir?
Öncelikle Seramik kelimesinin manasını belirtecek olursak, Çok yüksek derecelerde pişirilmiş olan toprağa verilen isimdir. İlk bulgular ise 8000 yıl öncesinde Anadolu toprakları içerisinde yer alan “Konya –Çatalhöyük” köyünde görülmüştür. Çok eski yıllarda yapılarda, çanak çömlek oluşturulmasında bu malzemenin kullanıldığı vurgulanmaktadır. Günümüzde de halen yapı sektöründe kullanılmaktadır. Otomotiv sisteminde özellikle bujilerde ve yüksek performans sunan fren sistemlerinde de etkin olarak kullanılmaktadır. Bir özellikte seramik olduğunu söyleyebilmemiz için de içerisinde mutlaka toprak ve yüksek sıcaklık değerinin kullanılması gerektiği de gelen bilgiler arasında yer almaktadır. Sağladığı faydalarla ilgili bilgilendirme yapacak olursak da bunlar;
Seramik Boya Kaplamanın Araçlara Uygulanması Nasıl Yapılmaktadır?
Seramik boya kaplama ürünleri sıvı formda bulunmaktadırlar. Her araç için tek kullanımlık yapıda ve yetecek miktarda sıvı tüpler içerisinde bulunmaktadırlar. Gerekli durumlarda da araç üzerinde bulunan çizgiler onarılıp, aracın rutin bir şekilde kuruması beklenmektedir. Bu işlemler yapıldıktan sonraki gün ise seramik kaplama sürecine başlanmaktadır. Mikro fiber yapıda bulunan bezlere tüp içerisinde bulunan sıvı sürülerek, aracın kaporta kısmına sıvı hassas bir şekilde uygulanmaktadır. Süreç, araç sahiplerinin seçtikleri dayanıklılık paketine göre de 2 kat, 3 kat ya da 4 kat olacak şekilde uygulanmaktadır. Uygulamayı gerçekleştiren yerin kullanmış olduğu malzeme kalitesine göre de 3 kat uygulama için 2 yıla kadar, 4 kat uygulama için 3 yıla kadar koruma sağlayacağına dair garanti verilmektedir.
1. Ticari Araçlarda Kış Lastiği Zorunluluğu Kış lastiği zorunluluğu, hafif ticari araçlar için zorunlu tutulan…
1. Kış Lastiği Nedir? Yılın araçlar açısından en tehlikeli dönemlerinin kış ayları olduğunu birçoğumuz biliyoruz,…
Michelin CrossClimate 2, önceki modeli CrossClimate’ın performansından fazlasını sunmayı hedefliyor. Michelin’in bu modeli SUV, 4x4…
Goodyear Eagle Sport All-Season, mükemmel yol tutuşu ile dört mevsim lastik ihtiyacını bir arada karşılayan…
17 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan ve 1 Mayıs’ta yürürlüğe girmesi beklenen yeni AB…
Goodyear EfficientGrip Performance, markanın spor coupe ve lüks sedan sürücüleri için üretilmiş yüksek performanslı yaz…