Yeni lastiğin yük indeksi orjinal lastikten düşük olabilir mi?

Yeni lastiğin yük indeksi orjinal lastikten düşük olabilir mi?

Paylaş
Yeni lastiğin yük indeksi orjinal lastikten düşük olabilir mi?

Otomobilinize veya hafif ticari aracınıza yeni lastik alırken sadece ebatının ve genişliğinin tutması yeterli değil. Aynı zamanda orjinal ekipmanda bulunan, yani otomobilinizin üzerinde gelen lastiklerin yük indeksi (OE) özelliklerini de karşılaması gerekiyor.

Yük indeksi nedir?

Yük endeksi bir lastiğin hız sembolü ile belirtilen en yüksek hızda taşıyabileceği azami yükü gösteren bir ifade iken, Bir lastiğin hız endeksi, yük endeksinin bir bölümünü oluşturur ve lastiğin taşıyabileceği yük endeksine uygun yükün taşınabileceği azami hızı gösteren bir ifadedir.

Kısaca, aracınıza takabileceğiniz lastiğin otomobilinizin ağırlığı ile taşıyabileceği yüke göre dayanabileceği alt sınırdır.

KolayOto’dan alışveriş yaparken size arasından seçmeniz için 30.000’den fazla lastik sunuyoruz. Otomobilinize, ihtiyacınıza ve bütçenize uygun bir lastik buldunuz, ancak orjinal lastiğin yük indeksinden daha düşük. Bu durumda kendi aracınızın için tavsiye edilen yük indeksine uygun bir lastik bulmanız gerekiyor.

Yük indeksi nerede bulunur?

Lastik yük indeksi lastik ebat açıklamalarından hemen sonra bulunur.

Neden mi?

Otomobil mühendisleri aracınızın her bir tekerine düşen ağırlığı hesaplayarak uygun lastiği seçer. Her bir lastiğin de doğru ebatta ve doğru basınç ile şişirilmiş olması gerekli. Doğru koşullarda bir lastik güvenle sizi taşımalı.

Orjinal yük indeksinden yüksek bir lastik seçmek

Lastiğin dayanabileceği ağırlık artacağı için bunu yapmanızda sakınca yoktur. Hatta hafif ticari araç kullanıyorsanız ve sürekli taşıma kapasitesini zorlayan yolculuklar yapıyorsanız yeni lastiklerinizi orjinal yük indeksinden daha yüksek seçmenizde fayda var.

 

 

 

KolayOto’da her lastik detayı açıklamasında lastiğin hız ve yük değerlerini görebilirsiniz.

KolayOto’da her lastiğin yük ve hız indeksini ürün detaylarında gösteriyoruz. Böylece ihtiyacınız olan doğru lastiği seçmeniz için sizi yönlendiriyoruz.

 

 

 

KolayOto avantajları, peşin fiyatına 6 taksit ve ücretsiz kargo seçenekleri ile otomobilinize uygun lastiği satın almak için tıklayın: kolayoto.com

Yorum yok

Yorum bırak