Yaz Mevsiminde Antifriz Kullanılır Mı?

Yaz Mevsiminde Antifriz Kullanılır Mı?

Paylaş
Yaz Mevsiminde Antifriz Kullanılır Mı?

Otomobil dünyasında doğru bilinen birçok yanlış bulunuyor. Mesela klima ve air condition aynı diyen ile dört mevsim lastiğinin yaz lastiği ile aynı diyen aslında hata yapıyor. Aslında bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bunların dışında en çok sorulan ve merak edilen konuların başında da yazın antifriz kullanılır mı? sorusu var.

Özellikle kış aylarında kullanılan bu sıvının, motorun soğumasında nasıl bir rolü olabilir?

Antifriz nedir?

Antifriz, otomobilin soğutma suyu haznesine konulan ve kimyasal yapısı sebebiyle kış aylarında motorun donmasını engelleyen sıvıya denilmektedir. Bu sıvı içerisinde bulunan çeşitli kimyasal maddeler vasıtasıyla suyun 0 derecenin altında dahi donmasını engelleyerek, motorun olası mekanik zararlar görmesini engellemektedir.

Yazın antifriz kullanılır mı?

Yaz aylarında antifriz kullanımı birçok otomobil kullanıcısına biraz sıra dışı gibi gelse de, yazın antifriz kullanımı son derece önemlidir. Tıpkı yüksek ısılarda özelliğini kaybeden motor yağı gibi, antifriz de yüksek sıcaklıklarda bir görev yapamamaktadır.

Soğutma amacıyla kullanılan normal suyun içerisinde çeşitli mineraller bulunmaktadır. Bu mineraller, otomobilin motor soğutma sistemini zamanla etkilemekte, kireç birikimi oluşturmakta, pas ve tıkanıklık oluşturabilmektedir. Bundan dolayı motor soğutma sistemi doğru çalışmamakta, araba hararet yapabilmektedir. Arabanın hararet yapması sonucu da birçok parça zarar görmektedir. İşte bundan dolayıdır ki, yazın antifriz kullanımı önemlidir. Antifriz, kimyasal yapısından dolayı pas, kireçlenme, oksitlenme gibi birçok kimyasal bozukluğu önlemekte ve oluşumunu engellemektedir. Bu da soğutma sıvısının motor içerisinde da rahat dolaşmasını sağlamakta, bunun neticesinde de daha düzgün bir soğutma işlemi gerçekleştirilmektedir. Motor soğutma sıvısı içerisinde yaz aylarında belirli miktarlarda antifriz koymak motor soğutma sistemi açısından faydalı olacaktır. Ayrıca antifriz, suyun kaynama süresini de geciktirdiğinden, motorun hararet yapma ihtimali azalacaktır

Sonuç olarak:

Yaz ya da kış aylarında, periyodik bakımlar yapılırken ya da normal kullanımlarda mutlaka antifriz sıvısı eklemek gerekli. Tıpkı oto yedek parça seçimi gibi, antifriz seçimi de önemli. Ucuz rakamlara satılan antifrizler genellikle kalitesiz olmakta ve tam anlamıyla işlevlerini yerine getirememektedir. Ayrıca periyodik bakımlar yapılırken, antifriz değişimi de mutlaka yapılmalıdır. Çünkü her bakımdan sonra bu sıvılarda biz azalma olabilmekte, kontrol edilmemesi, çeşitli mekanik sorunlara yol açabilmektedir.

Otomobilinize en uygun antifrizi ücretsiz kargo, peşin fiyatına 6 taksit ve diğer KolayOto avantajları ile buradan satın alabilirsiniz.

En iyi yaz lastikleri için en güvenli adres KolayOto.com!

Yorum yok

Yorum bırak