Yaz Geldi Haydi Hafta Sonu Bir Yerlere Kaçalım

Yaz Geldi Haydi Hafta Sonu Bir Yerlere Kaçalım

Paylaş
Yaz Geldi Haydi Hafta Sonu Bir Yerlere Kaçalım

Çok tanıdık bir cümle sanki değil mi?

Yaz tatili, bayram, yıllık izin, hafta sonu kaçamağı…

Hepimizin bu tip benzer planları daha kış aylarında başlıyordur. Erken rezervasyonlar, yıllık izin ayarlamaları, hafta sonuyla birleştirilen resmi tatiller hepsi önceden planlanır ve heyecanla beklenen yaz ve beraberinde getirdiği tatil ortamından haklı olarak faydalanılmak istenir.

Araç sahiplerinin araçlarını yaza hazırlamak için bakımını yaptırırken bu gibi durumları da göz önünde bulundurmalarında fayda var. Yukarıda bahsettiğimiz gibi uzun yola çıkacaklar için dikkate almaları gereken bazı hususlar da yok değil.

Öncelikle gideceğiniz yolu önceden araştırarak yola çıkmak önemlidir. Yanınızda araç kullanabilecek başka birilerinin olması da uzun yolculuklarda halsizlik, uykusuzluk ve yorgunluk gibi durumlar için bir önlem olabilir.

Yola çıkmadan önce kesinlikle aracınızın yağını, suyunu, sileceklerini, lastiklerini ve lastiklerin hava basıncısını tekrar kontrol etmeli ve emin olmalısınız. Yerleşim yerlerine uzak, ıssız bir yerde yolda kalmak sizi oldukça ciddi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda bırakacaktır. Bu nedenle her açıdan hazırlıklı olup riskleri en aza indirmeniz yararınızadır. Hazırlığınızın ve araç bakımınızın dışında uzun yolculuklarda dikkatli araç kullanmak da aynı ölçüde önemli. Ayrıca yazları yaz lastiği kullanmak artan sıcaklıklar ve zemin ısılarında daha iyi tutunma ve çekiş için çok önemlidir.

uzunn yol

Kışın yağış ve kapalı havalar görüş mesafesini kısalttığı için daha yavaş kullanım yapılır. Ancak yazları bu tam tersine dönüyor ve önünüzü net gördüğünüz için daha hızlı kullanım yapabiliyorsunuz. Yolların müsait durumları da buna elveriyorsa hızlar elbette ki artıyor. Hızlı kullanılan aracın lastikleri de daha hızlı döndüğü için çabuk ısınır ve bu ısı gittikçe artar. Bu nedenle lastiklerin hava basıncı bu durumdan etkilenerek basınç kaybı yaşatabilmektedir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak lastiklerinizi yola çıkmadan önce, yolculuk arasında ve sonunda kontrol etmeniz ve güvenliği elden bırakmamanız gerekmektedir. Aynı zamanda yüksek hızda seyir halindeyken görüş açınızda azalacağı için bunu da dikkate alarak daha temkinli davranmalısınız.

Sevdiklerinizle birlikte keyifli vakitler geçirmek için çıktığınız yolculuğun hüsranla sonuçlanmasını tabii ki istemezsiniz. Ancak haberlerden de aşina olunduğu gibi bu o kadar sık yaşanan bir durum ki. En ufak dikkatsizliğin yol açtığı acı durumlardan uzak kalmak için en küçük detayları bile ihmal etmeden her açıdan tedbirinizi alarak aracınızla ilgili her şeyi defalarca kontrol etmekten imtina etmemeniz sizi daha mutlu ve keyifli bir şekilde arzuladığınız seyahatten döndürmenin en büyük ilkesidir.

Yorum yok

Yorum bırak