Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir Rallisi ile Devam Ediyor

Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir Rallisi ile Devam Ediyor

Paylaş
Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir Rallisi ile Devam Ediyor

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı olan Eskişehir Rallisi 3-4 Eylül’de organize ediliyor.

Bu ralliyi diğer yarışlardan ayıran iki önemli özelliği var: Birincisi sezonun iki asfalt zeminli ralliden sonuncusu olması. Bir diğer asfalt zeminli yarış sezonun ilk yarışı olan İzmir’deki Ege Rallisi’ydi. Diğer önemli özelliği ise rallinin bir kısmının gece geçilecek olması. Yarışın birinci gün ikinci kısmı 20:25’te başlayacak. Böylece yarışmacı ekipler, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda uzun süre sonra gece yarışmış olacak. Bu, ralliye kesinlikle ayrı bir heyecan katacak.

Eskişehir Rallisi’nde 10 özel etap mevcut ve toplam 6 ayrı etap bulunuyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın diğer rallilerinde genellikle 3 özel etap 3 kere geçilerek tamamlanırdı. Eskişehir Rallisi’ndeyse yarışmacıları hem ters hem de düz geçilecek 6 ayrı özel etap bekliyor. Yarışın yol keşfi böylelikle daha da önem kazanıyor.

3 Eylül Cumartesi günü saat 15:45’te Espark Alışveriş Merkezi önünden verilecek sembolik start ile başlayacak olan rallinin ilk gününde Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz etaplarının ardından 18:57’den itibaren Büyükşehir Belediyesi Seyirci Özel Etabı geçilecek. Bu etabın ardından Sazova Parkı‘ndaki servis alanında araçlarının bakım ve ikmallerini gerçekleştirecek olan ekipler, geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan sporcular Şerif Yardımcı, Taner Türkkan ve Ömer Banaz isimleri ile geçilen etapları bu kez gece geçecekler ve saat 22:30’dan itibaren servis alanında ilk günü tamamlayacaklar.

Eskişehir Rallisi 1. Gün Zaman Çizelgesi
Eskişehir Rallisi 1. Gün Zaman Çizelgesi

 

Eskişehir Rallisi 2. Gün Zaman Çizelgesi
Eskişehir Rallisi 2. Gün Zaman Çizelgesi

 

 

 

 

 

 

 

Rallinin ikinci günü, 11:30’da başlayacak. Ekipler ilk gün geçtikleri 3 özel etabı ters yönde Cahit Alkan, Aydan Akal ve Red Bull Power Stage isimleri ile geçtikten sonra 15:00’dan itibaren Espark önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

Eskişehir Rallisi 1. Gün Haritası
Eskişehir Rallisi 1. Gün Haritası
Eskişehir Rallisi 2. Gün Haritası
Eskişehir Rallisi 2. Gün Haritası

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ralliye 41 ekip kayıt yaptırdı. Bu sezon desteklemekten gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu ise 3 kapı numarasıyla start alacak.

 

 

Ralli boyunca Eskişehir Rallisi’ni yerinde takip ediyor ve sosyal medya hesaplarımızdan haberler paylaşıyor olacağız. Bizi takip etmeyi unutmayın!

Facebook adresimiz: http://facebook.com/kolayotocom
Twitter hesabımız: http://twitter.com/kolayoto
Instagram sayfamız: http://instagram.com/kolayoto/

Orhan Avcıoğlu’nun Yeşil Bursa Rallisi performansını izleyin:

Yorum yok

Yorum bırak