Run Flat Lastikler Gerçekten Geleceğin Lastikleri mi?

Run Flat Lastikler Gerçekten Geleceğin Lastikleri mi?

Paylaş
Run Flat Lastikler Gerçekten Geleceğin Lastikleri mi?

Söz konusu otomobil lastiği olduğunda çok sayıda markadan farklı farklı seçenekler karşınıza çıkar. Bunların arasından aracınız, iklim koşulları ve kullanım alışkanlıklarınız doğrultusunda ihtiyacınıza en uygun lastiği bulmaya çalışırsınız. Bu süreçte de birbirinde çok ayrı özelliklere sahip çok sayıda lastik türü ve modeli ile karşı karşıya kalırsınız. Yaz lastiği, kış lastiği, radyal, binek tipi vs. birçok farklı türden bahsedilir. Bunlardan bir tanesi de run flat lastiklerdir. Aynı marka modele sahip ve aynı ebatta olmasına karşın normaline nazaran fiyatı biraz daha yüksek olan run flat lastiklerin özelliklerini ve hangi amaca hizmet ettiklerini merak etmiş miydiniz?

Run flat lastiklerin temel prensibi ve en büyük özelliği takviye edilmiş kendinden destekli yanak katları sayesinde seyir halindeyken lastiğinizin patlaması durumunda aracınızın ağırlığına ve yol durumuna bağlı olarak 80 km hızla ortalama 80 km yol yapabilmenize olanak sağlamasıdır. Bu öyle bir şey ki lastiğiniz patladığında oluşabilecek kazaları önlemiş olup emniyetinizi bir üst seviye çıkarmaktadır. Aynı zamanda patlak lastikle yolda kalmanızın önüne geçerek sizi yollarda lastik değiştirmekten kurtaracak ve sizi gideceğiniz yere yada bir servise gidene kadar yarı yolda bırakmayacaktır. Böylece fazladan lastik ve stepne de kullanmayacağınızdan bunlar aracınızda yük olmayacak ve yer de kaplamayacaktır. Prestijli markalar son dönemde araçlarında orijinal ekipman olarak bu lastikleri kullanmaktadırlar.

rf1

Ancak bu lastiklerle ilgili bilmeniz gereken bir takım detaylar bulunmaktadır. Lastik alacağınız zaman öylece gidip run flat lastik alarak kullanamıyorsunuz. Aracınızın fabrika çıkışında run flat lastik ile kullanılıyor olması, aracınızda bir hava basınç takip sistemi olması gerekmektedir. Aynı şekilde bu lastiklere uygun olan da bir jant kullanıyor olmalısınız. Aksi durumlarda farklı sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Hava basınçlarını normal lastikler gibi ayarlayabilir ve isterseniz lastiklerinizi nitrojen ile şişirebilirsiniz. Ancak olası durumlarda lastiği sökmeye çalışmadan direkt servisinize gitmelisiniz. Çünkü run flat lastikler normal lastikler gibi sökülüp takılamıyor. Bunun için kullanılan ayrı cihaz ve ekipmanlar mevcut. Ayrıca lastiğinize çivi batması yada farklı hasarlar alması durumunda lastik üreticinizin kendi servisine gitmeniz ve run flat lastik onarımı üzerine eğitim almış birisi tarafından tamir edilmesini sağlamalısınız.

Patlamayan lastik herkesin rüyasıdır. Bu rüyayı run flat teknolojisi gerçeğe dönüştürüyor. İlerleyen zamanlarda lastik ve otomobil üreticilerinin bu lastiklere yoğunlaşmasıyla run flat lastikler herkes tarafından kullanılır hale gelecektir. Barındırdığı teknoloji ile kullanıcıları heyecanlandıran run flat lastiklerin sağladığı güven ortamı ve kullanım rahatlığı da göz önünde bulundurulduğunda bunun kaçınılmaz olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Şimdiden geleceğe ayak uydurmak için ise buradan seçiminizi yapabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak