Orhan Avcıoğlu Ege Rallisi’nde 3. Oldu!

Orhan Avcıoğlu Ege Rallisi’nde 3. Oldu!

Paylaş
Orhan Avcıoğlu Ege Rallisi’nde 3. Oldu!

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Saygılı Rulman Ege Rallisi 16-17 Nisan tarihlerinde, Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından gerçekleştirildi. 16 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova önünden verilen start ile başlayan rallide 57 otomobil ve 114 sporcu 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmir Park Yarış Pisti’ndeki seyirci özel etabında mücadele ettiler. Orhan Avcıoğlu – Burçin Korkmaz ikilisi, zorlu geçen iki gün ve 7 özel etabın ardından Ege Rallisi’ni genel klasmanda 3. sırada bitirdi.

Toplamda geçtikleri 92 kilometre uzunluğundaki özel etaplarda Avcıoğlu-Korkmaz ekibi Selim Teoman 2 ve Selim Teoman 3 özel etaplarında en iyi zamanı yaptı. Rallinin son etabı olan avantaj etabında (powerstage) ise Orhan Avcıoğlu en iyi üçüncü zamanın sahibi oldu. Avcıoğlu böylece hem genel klasmanda hem de yarıştığı sınıfta ekstra puan kazandı.

Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz ekibi Ege Rallisi'ni 3. sırada tamamladı.

Ford Fiesta S2000 ile mücadele eden Orhan Avcıoğlu ralliyi “Tüm destekçilerimize teşekkürler, Ege Rallisi’nde üçüncü olduk ancak hedefimiz şampiyonluk!” şeklinde değerlendirdi.

Ege Rallisi’ni Peugeot 208 T16 R5 ile Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi kazanırken, yine Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibi ikinci oldu.

Orhan Avcıoğlu - Burçin Korkmaz ekibi Ege Rallisi'ni 3. sırada tamamladı.

Türkiye Ralli Şampiyonası, 13-15 Mayıs tarihlerinde Marmaris’te organize edilecek Türkiye Rallisi ile devam edecek.

Fotoğraflar: Castrol Ford Team Türkiye

Yorum yok

Yorum bırak