Marmaris Rallisi tamamlandı.

Marmaris Rallisi tamamlandı.

Paylaş
Marmaris Rallisi tamamlandı.

Orhan Avcıoğlu’nun yarış dışı kalmasının ardından 15 Mayıs’da geçilecek 6 etap ile yarış tamamlanacaktı.
Güne başlarken Yağız Avcı birinci, Hakkı Ağaoğlu ikinci ve Uğur Soylu üçüncü sırada yer alıyordu. Murat Bostancı ise ilk sırada bulunan Yağız Avcı’nın 4 dakika 45 saniye gerisinde yerini almıştı.

İkinci gün başlangıcı, SS5 sonu, Genel Klasman

Öğlene kadar kuru havada geçilen 3 etapta Murat Bostancı en iyi dereceleri etmiş, son etapta lider olan Yağız Avcı’nın lastik patlatarak 4 dakika kaybetmesiyle birlikte Murat Bostancı ilk sırada yer alan Yağız Avcı’nın 39.1 saniye gerisinde ikinciliğe kadar yükselmişti.

Yarışın son bölümünde 3 özel etap bulunuyor ve son 4 etaptır Murat Bostancı ve Onur Vatansever ikilisi en iyi dereceleri elde ediyordu. 

Fotoğraf : TRT Haber / Murat Bostancı – Orhan Vatansever

Alınan servisin ardından devam eden 3 özel etapta da durum değişmedi. Murat Bostancı Onur Vatansever ikilisi en iyi dereceleri elde etmesine rağmen farkı ancak 11.3 saniyeye kadar indirebildi. Böylece Marmaris Rallisi sonucunda genel klasmanda Yağız Avcı Bahadır Gücenmez birinci, Murat Bostancı Onur Vatansever ikinci ve yaptığı büyük atakla Uğur Soylu Emir Şahin üçüncü sırada tamamladı.

Marmaris Rallisi Sonucu, Genel Klasman
Fotoğraf : TRT Haber / Yağız Avcı – Bahadır Gücenmez

Etapların tamamlanmasının ardından ekipler servis alanına uğrayarak Ralli Finişi’nin yapılacağı Atatürk meydanına ilerlediler. Finişe yaklaşırken artan yoğun yağmura rağmen seramoni yüksek katılım ile gerçekleşti.

11 otomobilin yarış dışı kaldığı, neredeyse hasarsız otomobilin kalmadığı ilk kez düzenlenen Marmaris Rallisi’nin ne kadar zorlayıcı ve sürprizlere açık olduğunu bize gösterdi. Yarış esnasında görüştüğümüz pilot ve copilotların dediği gibi Marmaris Rallisi çok keyifli parkurlara sahip. Bizler de yarışı takip ederken çok keyif aldık, etapların servis alanına yakınlığı ve etap içlerine girişlerin bulunması sayesinde çok keyifli 2 gün yaşadık. 



Türkiye Ralli Şampiyonası, 11-12 Haziran tarihlerinde Kocaeli’nde organize edilecek Kocaeli Rallisi ile devam edecek, ralli heyacanını yaşamak istiyorsanız hepinizi bekliyoruz…

Yorum yok

Yorum bırak