Marmaris Rallisi 1.Gün Sonu…

Marmaris Rallisi 1.Gün Sonu…

Paylaş
Marmaris Rallisi 1.Gün Sonu…

2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Marmaris Rallisi 12 Mayıs tarihinde 15:30’da Marmaris Kordon’da verilen sembolik start ile resmi olarak başladı.


4 özel etap ve 1 seyirci özel etabını içeren ilk gün, 14 Mayıs saat 12:00’da otomobillerin servis alanından çıkması ile başladı. Zaman Zaman sağanak yağmurların yaşandığı gün, ekipler için ilk günün zorlu geçeceğinin sinyalini veriyordu.


Orhan Avcıoğlu 3 kapı numarası ile ilk iki özel etabı ikinci sırada tamamlayarak öğleden önceki bölümü 1. sırada tamamlayan Yağız Avcı’nın 43.8 saniye gerisinde tamamladı.
Servis alanına dönen ekipler, 15:13’de servis alanını terk ederek yakıt ikmalinin ardından 15:23’de başlayacak 3. özel etap olan Renç Koçibey etabını ikici kez geçmek üzere yola çıktılar.

Çetin mücadele ile geçen etabı Orhan Avcıoğlu yarışın lideri olan Yağız Avcı’nın saniyenin onda yedisi farkla önde tamamlayarak etap 1.si oldu. Genel Klasmanda ise farkı 43.1 saniyeye düşürmüş oldu.

29.70 km uzunluğunda oldukça zorlayıcı 4.özel etap olan Mustafa Koç etabı saat 16:21’de start aldı. Orhan Avcıoğlu etabı 25 dakika 47 saniyede geçerek ikinci sırada tamamlayan Yağız Avcı’nın 12.9 saniye önünde 1.sırada tamamladı. 

Günün son özel etabı olan SSS Marmaris Seyirci Özel Etabı öncesi Orhan Avcıoğlu farkı 30.2 saniyeye kadar düşürmüştü. 

Seyirci Özel Etabı öncesi durum
Seyirci Özel Etabı öncesi durum


SSS Marmaris Seyirci özel Etabı seyircinin de yüksek katılımı ile 17:49’da başladı. İlk sırada start alan Murat Bostancı 1:40.2 derecesi’ni elde etti. İkinci sırada start alan Yağız Avcı ise 1:41.2’lik derece elde ettik. Üçüncü sırada start alan Orhan Avcıoğlu ise etap içi ara zamanında rakibi Yağız Avcı’nın yaklaşık 3 saniye önünde ilerlerken ikinci turunda etabın bitişine sadece metreler kala otomobilin sağ ön lastiğinin manevra esnasında ağaca takılması nedeniyle takla atarak etabı tamamlayamadı. Orhan Avcıoğlu, co-pilotu Burçin Korkmaz’ın durumunun iyi olması ve izleyicilere de zarar gelmemesi içleri ferahlatan haber oldu.

Seyirci Özel Etabı sonrası, 1.gün sonu sonuçları

Özel etap sonrası yıkama ve 45 dakikalık servis için ekipler servis alanına geçip daha sonra 19:12’de Kordon’da yer alan kapalı park alanına otomobilleri park ettiler. Bu esnada Özel seyirci etabının kapanması ile birlikte Orhan Avcıoğlu otomobilini çekiciye yüklemek için otomobilinin başındaydı. Otomobili çekiciye yükledikten sonra servis giderek tamir edilip edilmeyeceğinin tespiti yapıldı. Maalesef otomobildeki hasarın ertesi sabah yarışa yetişemeyecek şekilde olduğu anlaşıldı ve Orhan Avcıoğlu ilk gün sonunda yarış dışı kalmış oldu.

Yarışın ilk günü, ikinci günün ne kadar sürprizlere açık olduğunu gösterdi. İkinci günde 6 özel etap ve toplamda 94.11 km geçilecek. Tüm izleyiciler ve takımlar ikinci günün sonunda neler olacağını merak ediyorlar…

Yorum yok

Yorum bırak