Lastikleriniz Desenleriyle Size Bir Şeyler Anlatıyor

Lastikleriniz Desenleriyle Size Bir Şeyler Anlatıyor

Paylaş
Lastikleriniz Desenleriyle Size Bir Şeyler Anlatıyor

Lastikler ebatlarına göre ayrıldığı gibi desenlerine göre de belli sınıflara ayrılmaktadır. Tüm markalar ürettikleri lastikleri farklı farklı desenler ile piyasaya sunarlar. Lastik desenlerinin lastiğin performansına direkt etki etmesinin yanı sıra güzel de görünmesini isteyen üreticiler bu konuda gayet başarılı sonuçlar ortaya koymaktadırlar. Bu desen türlerinin hangi amaçlara hizmet ettiğine bir göz atalım.

lastik desen

Düz tip lastiklerle başlayalım o halde. Bu tarz lastiklerde oluklar tüm lastik çerçevesince uzanmaktadır. Daha az yakıt tüketimi sağladıkları gibi üstün direksiyon hakimiyeti ve sessiz sürüş konforu sağlamaktadırlar. Düz lastikler asimetrik ve yönlü olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Asimetrik desenli lastikler kuru zeminde yola iyi tutunurken ıslak zeminde mükemmel bir su tahliyesine imkan tanır. Yönlü lastikler de başarılı bir su tahliyesi sağlamasının yanı sıra yüksek hızda üstün bir fren mesafesine sahiptir.

Bunların dışında dişli lastikler bulunmaktadır. Genelde dağlık araziler ve kış şartlarında kullanıma uygun olarak tasarlanan bu lastikler yola sıkı sıkıya tutunma, yüksek fren performansı ile ıslak, çamurlu ve karlı zeminlerde üst düzey manevra imkanı sunmaktadır.

Düz ve dişli lastik desenlerinin karışımından oluşan düz dişli lastikler de talep gören farklı bir lastik desenidir. Hem ön hem arka aksta rahatlıkla kullanılabilen, asfalt yolların dışında iyi dengelenmiş bir direksiyon hakimiyeti sunar.

Blok tipi lastiklerden bahsedecek olursak; sırt yapısında birbirinden ayrı iki blok bulunan lastiklerdir. Asfalt yollar dışından kavrama, fren ve güçlü bir çekiş yeteneğine sahiptir.

Son desen tipi olarak ta kar-çamur tipi lastikler bulunmaktadır. Dişli lastiklere nazaran tamamen karlı ve çamurlu yollar için tasarlanmış ve bu gibi zeminlerde fren emniyeti ve yol kavraması üst düzeydedir.

Sahip olduğumuz ürünün kalite ve performansı çok önemli ve daima ilk sıradadır. Fakat güzel bir görüntü de pek çok insan tarafından ayırt edici özellik olabilmektedir. Ancak yine de dikkat etmemiz gereken şeylerin başında kullanım amacınız, iklim ve yol koşulları ile araç marka ve modeliniz olduğu gerçeğini göz ardı etmemelisiniz. Bu doğrultuda ihtiyacınız olan lastiğe en hızlı şekilde ve en avantajlı imkanlarla buradan ulaşabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak