Lastik Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lastik Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Lastik Montajında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lastiklerinizi değiştirmeye karar verip te doğru lastiği bulduğunuzda, lastiğinizi seçerken ki titizliğinizi montaj konusunda da göstermelisiniz. Lastiklerin montajını yapmaya kalkışmak yerine bu konuda uzman merkezler ve lastik bayilerinden destek almanız en doğrusu olacaktır. Çünkü lastikleri janta yerleştirmek ve doğru bir şekilde oturtarak montajını yapmak göründüğünden çok daha hassas bir işlemdir. Gerekli bilgi ile donanmış, tecrübeli ve doğru materyallere sahip bir uzman tarafından yapılması güvenliğiniz için son derece önemlidir. Lastiklerinizin montajını nereye yaptıracağınız konusu için ise buradan yardım alabilirsiniz.

montaj2

Montajını yaptıracağınız lastiğin aracınız için doğru lastik olduğundan emin olmalısınız. Üretici firmanız tarafından belirlenen orijinal ebadı değiştirmemelisiniz. Lastiklerin kontrol edilip herhangi bir hasarı olmadığında emin olun ve aynı şekilde lastiği takacağınız jantın da temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Eğer tek lastik değiştirecekseniz aynı aks üzerindeki lastiğin aynısı olmalı ve aralarındaki aşınma farkı 5 mm den çok olmamalıdır. Aksi durumda aradaki bu tutarsızlık emniyetinizi yüksek oranda riske atacaktır.

Lastikleri sökmeden önce aracın stop halinde ve sabit olduğundan emin olup, sıcaklıklarını da kontrol ederek uygun ısı da olup olmadıklarına dikkat edin. Lastiklerini takarken de yönüne dikkat ederek doğru yönde olmasını sağlamalısınız. Ayrıca her montaj işleminin ardından rot ve balans ayarlarının rutin olarak  yapılması gerekmektedir. Ayrıca lastiklerinize doğru zamanlarda yapılacak rotasyon uzmanlar tarafından da uygun görülmüş ve bu yer değiştirme işlemi sonucunda lastiğinizin ömrünün %20 arttığı tespit edilmiştir.

Montaj işlemlerinde, lastiğin sızdırmazlığı için esas niteliği taşıyan valfi ve supabınızı periyodik olarak kontrol etmeniz ve değiştirmeniz emniyetiniz için yerinde bir hareket olacaktır.

Montaj işlemi için gerekli olan tüm prosedürleri doğru bir şekilde yerine getirip lastiğinizi taktıktan sonra şişirmek için kolları sıvayabilirsiniz. Başından beri olduğu gibi dikkatli ve titiz yürüttüğünüz çalışmanızı burada da devam ettirerek bu işleminde sizin için önemini yadsımamalısınız. Lastiğinizin içindeki havanın doğru basınçta olması performansınızı direkt olarak etkileyecek, lastiğinizin ömrünü uzatacak ve size seyahatlerinizde emniyetli bir sürüş imkanı verecektir. Fren mesafenizi ve yol tutuşunuzu da fazlasıyla etkileyecektir.

Araç lastiklerinizin montajı için güvenilir ve işinde uzman kişilerden destek almak istiyorsanız http://kolayoto.com/ustorelocator/location/index/ bağlantısından bulunduğunuz bölgeyi seçerek size en yakın KolayOto montaj noktasına ulaşabilirsiniz.

Söz konusu can güvenliğiniz olduğu zaman en ufak detaylar dahi hayati derecede önem arz edebiliyor. Aracınızın bakımını ihmal etmediniz, doğru lastiği buldunuz, olması gerektiği şekilde montajını yaptırdınız ve kullanmaya başladınız. Yine de her şey tamam değil. Tüm bu uygun şartları korumak ve mevcut şartlar doğrultusunda kullanımlarınızı yapmak sizin sorumluluğunuzdadır.

Yorum yok

Yorum bırak