Lastik Basıncı Neden Önemli?

Lastik Basıncı Neden Önemli?

Paylaş
Lastik Basıncı Neden Önemli?
Otomobilinizde basit bir lastik basınç saati bulundurmanız sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Ne tür bir araç kullanıyor olursanız olun lastik basıncının önemi hakkında bilgi sahibi olmanız, lastiklerinizin basıncına daha fazla hassasiyet göstermenizi sağlayacaktır. Lastiklerin hava basıncı yol güvenliği bakımından son derece önemlidir. Lastiklerin doğru hava basıncı seviyesinde olması öncelikle kaza olasılığını ciddi düzeyde düşürür ve yakıt tasarrufu sağlar.

Lastik Hava Basıncı Lastiğin Ömrünü Belirler
Kullandığınız yaz ya da kış lastiklerinin hava basıncını doğru düzeyde tutmanız, lastiklerinizin aşınma, yıpranma payını düşürecek, dolayısıyla daha uzun ömürlü bir kullanım olanağı sunacaktır. Lastik basıncı hesaplama işleminin kesinlikle lastikler soğukken yapılması gerekir. Aracınızı uzun süre kullandıktan sonra yapacağınız basınç hesaplama işlemi büyük olasılıkla sizi yanıltacaktır. Unutmayın, aracınız her hareket ettiğinde lastikleriniz ısınır!

Araçların Lastik Basınç Değerleri Farklıdır
Kullandığınız lastiklerin basınç değerleri standart olmayabilir. Bu nedenle “Lastik basıncı kaç olmalı?” sorusuna verilebilecek yanıt da değişecektir. Lastiklerinizin ideal lastik basıncı değerini öğrenmek için aracınızın kullanım kılavuzuna bakmanız gerekir. Eğer kılavuzda bu yönde bir bilgi bulamazsanız, sürücü kapısında lastik basınç değerlerini yapışkanlı bant üzerinde görebilirsiniz.

Basınç Değerini Öğrendikten Sonra Doğru Basıncı Ayarlayın
Olması gereken değerleri öğrendikten sonra “Lastik basıncı nasıl ölçülür?” sorusunun yanıtını yerinde alabilmek için bir benzin istasyonuna gitmeniz gerekir. Benzin istasyonlarında bulunan lastik basınçlarını ölçmenizi sağlayacak cihazlar yardımı ile lastik basınç değerlerini ayarlayabilir ve lastiklerinizin hava basıncını eşitleyebilirsiniz.

Lastik Basıncının Ayarlandığını Nasıl Anlarım?
Benzin istasyonlarında bulunan lastik basıncı kompresörünü lastiklerinizin üzerindeki hava girişine bağlayın ve PSI değerini olması gereken değere ayarlayın. Şayet hava basıncı olması gerekenden düşük ise cihaz hızla lastiklerinize hava gönderecek ve ayarladığınız basınç düzeyine geldiğinde cihazdan bir ses gelecektir.

Bazen Daha Yüksek Değere Ayarlayabilirsiniz
Hava çok sıcakken, fazla yük taşımanız gerektiğinde ya da uzun yola çıkmadan önce lastiklerinizin hava basıncını daha yüksek bir değere ayarlayabilirsiniz. Bu işlem, çok sık yapmadığınız sürece, aracınıza ya da lastiklerinize hiçbir zarar vermeyecektir.

Peşin fiyatına 6 taksit, ücretsiz kargo ve KolayOto avantajları ile lastik alışverişine başlamak için: kolayoto.com

Yorum yok

Yorum bırak