Lastiğin Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır?

Lastiğin Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır?

Paylaş
Lastiğin Üretim Tarihi Nasıl Anlaşılır?

 

Lastik DOT kodu Nedir?

Lastiklerinizin yaşını bulmak için, lastik üzerinde DOT Tarih Kodunu bulmanız gerekir. Bu sembol, lastik üreticisinin ABD Ulaştırma Bakanlığı (DOT) Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) güvenlik standartlarına uygunluğunu gösterir. Size lastiği kimin imal ettiğini, nerede yapıldığını ve diğer izleme bilgilerini söyler. Ayrıca, lastiğin Ulaştırma Bakanlığı’nın testlerini ve NHTSA üreticisi gerekliliklerini geçtiğini gösterir.

DOT Kodunun yükseltilmiş sayıları yan yana yerleştirilir ve genellikle yükseltilmiş bir ovalin içine alınır. İlk iki sayı, lastiğin üretildiği haftadır.

Lastiğin Üretim Tarihi Nerede Yazar?

Kırmızı ile çerçevelenmiş kısımda göreceğiniz gibi 2704 yani 27. hafta 2004 yılı üretimi demektir. 2012 yılının 32. haftasında üretilen lastiğin kodu 3212 olacaktır. Dış lastiklerin de bir son kullanma tarihi vardır bunu unutmamalısınız.

Lastiklerin üretim tarihi dış lastik üzerindeki 4 rakamdan oluşur. ilk iki rakam lastiğin üretildiği haftayı, son iki rakam ise yılını verir. 1 yılda 52 hafta vardır ve örneğin 2704 olan DOT tarihi 2004 yılının 27. haftasında üretildiği anlamına gelir.

Siz siz olun özellikle büyük marketlerde ve lastik satıcılarındaki kampanyalı satışlara kanıp hemen almayın mutlaka Lastiğin Üretim Tarihine bakın…lastiklerin kullanım süresi teknik olarak 4 yıldır ama doğru koşullarda stoklanırsa nem, koku, ısı vb. bu tam sağlanamadığı için bu ömür 2 yıla düşüyor siz lastik alırken son 2 yıl içinde üretilmiş olanı alın.

En iyi lastikler yazımızı görmek için buraya tıklayınız.

2020 üretim tarihli kış lastiklerine en iyi fiyat garantisi, ücretsiz kargo ve 900’den fazla montaj noktası imkanı ile KolayOto güvencesiyle sahip olabilirsiniz.

6 Yorumlar

Yorum bırak