Kocaeli Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Kocaeli Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

Paylaş
Kocaeli Rallisi tamamlandı. Genel Klasman Birincisi Orhan Avcıoğlu ve Burçin Korkmaz!

11 Haziran 2016 Cumartesi geçilen 2 özel etap ve seyirci özel etabı ile ilk günü genel klasmanda Yağız Avcı birinci, Orhan Avcıoğlu ikinci ve Murat Bostancı üçüncü sırada tamamlamıştı.

1.gunsonu

Yarışın ikinci ve son günü olan 12 Haziran Pazar günü ekipler yarış merkezi olan Wellborn otelinde bulunan kapalı parktan otomobilleri ile 15 dakikalık servis ve akabinde yakıt ikmali için saat 09:00’da çıkış yapmaya başladılar.

Kapalıpark

İkinci gün start sıralaması ilk gün sonuçlarına göre belirlendi. İlk sırada Yağız Avcı, ikinci sırada Orhan Avcıoğlu ve ardından Murat Bostancı kapalı parkı terk etmeye başladı.

Kapalıparkcikis

Kolayoto olarak sponsoru olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu ise ikinci güne rakibinin 20.6 saniye gerisinde ikinci sırada başladı.

15 dakikalık servis ve ardından yakıt ikmalinin ardından ekipler ÖE4-Mehmet Kolaylı Özel Etabı’na yönlendiler. İlk gün geçilen Mehmet Kolaylı Etabı’nda birinci sırayı 15:37.0’lık derecesiyle Yağız Avcı birinci, 15:52.9’luk derecesi ile Orhan Avcıoğlu rakibinin 15.9 saniye gerisinde tamamlamıştı.

Pazar günü birinci kez geçilen ÖE4-Mehmet Kolaylı Özel Etabı’nda ise 15:21.6’lık derecesi ile bir önceki güne göre zamanını 31.3 saniye iyileştiren Orhan Avcıoğlu birinci sırada tamamladı. Ardından Murat Bostancı 15:23.5 (+1.9) ve Yağız Avcı 15:24.8’lik (+3.2) dereceler ile etabı tamamladılar.

OrhanOE4

Yarışın 5.etabı olan ÖE5-İlker Elbir etabı öncesi Yağız Avcı ile farkı 3.2 saniye azaltarak 17.4 saniyeye düşüren Orhan Avcıoğlu, İlker Elbir etabını bir önceki güne göre 17.6 saniye iyileştirerek Murat Bostancının 4.6, Yağız Avcı’nın ise 6.6 saniye önünde birinci sırada tamamladı.

etapcikisi

İki özel etabın ardından ekipler finiş öncesi son kez 30 dakikalık öğlen servisi için tekrar servis alanına yönlendiler.

servis2

Öğleden sonra yarışın kalan son bölümünde 2 özel etap ve Türkiye Şampiyonası’na ilave puan veren 1 powerstage özel etabı geçilerek yarış tamamlanacaktı.

Mkolayli

Üçüncü ve son kez geçilen ÖE6-Mehmet kolaylı etabının startı 13:49’da Yağız Avcı için verildi ve 15:22.3’lük derece elde etti. Daha sonra etap finişinden geçen Orhan Avcıoğlu ise 15:12.7’lik derece elde ederek rakibinin 9.6 saniye önünde yer aldı. Ardından gelen Murat Bostancı ise 15:14.8’lik derece ile etabı 2.sırada tamamladı.

son2etap

Son iki etaba girerken liderlikte inanılmaz bir mücadele söz konusuydu. İlk günün 3 etabının en iyi derecelerini elde eden Yağız Avcı’yı sadece 1.2 saniye arkasında ikinci günün ilk 3 etabında en iyi derecelerini elde eden Orhan Avcıoğlu takp ediyordu.

Powerstage öncesi üçüncü ve son kez geçilen ÖE7-İlker Elbir özel etabında Yağız Avcı’nın saat 14:52’de start alması ile başladı ve Yağız’ın 8:06.2’lik derecesi ile finişe ulaştı. Orhan Avcıoğlu ise ilk güne oranla derecesini 22.3 saniye iyileştirerek 8:03.1’lik derece ile finişe rakibi Yağız Avcı’nın 3.1 saniye önünde gelmeyi başardı. Böylece Orhan Avcıoğlu powerstage öncesi yarışın başından itibaren 7 etaptır liderliği elinde bulunduran Yağız Avcı’dan liderliği almış oldu. Liderlik için kıyasıya mücadele içinde geçecek olan Kocaeli Rallisi’nin son etabı olan Powerstage öncesi birinciliğe yerleşen Orhan Avcıoğlu’nu 1.9 saniye gerisinden Yağız Avcı ve 56.4 saniye gerisinden Murat Bostancı takip ediyordu.

son etap

Herkes gözünü Powerstage’e çevirmişti. Diğer özel etapların aksine Powerstage etabında otomobiller en iyi 15. dereceyi yapandan en iyi dereceyi yapana doğru start aldılar. Böylece heyecanın dozu iyice artmaktaydı. Sıra ile finişi gören otomobiller geçmiş ve kazananı belirleyecek olan Murat, Yağız ve Orhan’ın son 3 otomobilleri kalmıştı.

etapsonu

İlk olarak Murat Bostancı 8:00.0’lık derecesi ile geldi, ardından Yağız Avcı beklenirken Orhan Avcıoğlu’nun otomobili 7:59.1’lik derecesi ile göründü. Yağız Avcı yaşadığı debriyaj sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamamıştı.

pssonu

Powerstage etabının sonunda 2016 Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nin kazananı belli olmuştu; Orhan Avcıoğlu.

tebrik

Yağız Avcı’nın yarış dışı kalmasının ardından Murat Bostancı Genel Klasman’da ikinciliğe, Burak Çukurova ise üçüncülüğe yükselerek Kocaeli Rallisi’ni tamamladılar. 2016 yılı Ford Otosan Kocaeli Rallisi Genel Klasman sonuçları aşağıdaki gibi olmuştur.

41_yarissonu

Tüm özel etapların tamamlanmasının ardından ekipler finiş seramonisi için 41 burda alışveriş merkezine doğru hareket ettiler.

Seyircilerin yoğun katılımını ile gerçekleşen finiş seramonisinde 3. Burak Çukurova ve 2. Murat Bostancının ardından sahne sırası Genel Klaman birincisi Orhan Avcıoğlu’na gelmişti.

finiş

41-Orhan

41-finiş

DSC_4267

Kolay Oto olarak yanından olmaktan büyük gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu’nu tebrik eder, önümüzdeki yarışlarda da başarılar diler ve tüm yarış severleri bu heyecana ortak olmak için etaplara bekleriz.

41_seramony

 

Yorum yok

Yorum bırak