Kocaeli Rallisi 1.Gün Sonu

Kocaeli Rallisi 1.Gün Sonu

Paylaş
Kocaeli Rallisi 1.Gün Sonu

2016 yılı Ford Otosan Kocaeli Rallisi’nde 11 Haziran sabahı şehir merkezinde bulunan pazar yerinde ekipler son hazırlıklarını yapmaya başladılar.

Servis Alanı

Sezonun ilk iki yarışı olan Ege ve Marmaris Ralli’lerinden daha fazla seyircinin ve basın mensubunun bulunması yarışın renkli geçeceğinin sinyallerini veriyordu.

Orhan Avcıoğlu yarış öncesi değerlendirmeleri yaptı

Kolay Oto olarak sponsor olmaktan gurur duyduğumuz Orhan Avcıoğlu Marmaris Rallisi’nde kaybettiği puanları telafi etmek üzere start alıyordu.

Servis Ala

Ekipler servis alanını terk ederek saat 14:00’de verilecek seramonik start için 41 burda alışveriş merkezine hareket ettiler.

Start

Gerçekleştirilen start’ın ardından ekipler ilk özel etap olan ÖE1 – Mehmet Kolaylı’ya yönlendiler. Bizler ise Etabın Midpoint denilen orta noktasına yarışı izlemeye geçtik.

Seyirci izleme alanı

Yarışın sponsorlarının da desteği ile yoğun ilgi gören seyirci alanı geçen ilk otomobillin yarattığı toz ve sıçrattığı taşlar ile dağılmaya başlamıştı. Her otomobilin geçişinde izleyiciler kendilerini korumaya çalışıyordu ve üçüncü otomobilin ardından tüm izleyiciler kum adam’a dönüşmüştü. Toprak ralli keyfini ilk etaptan yaşamaya başlamıştık.

DSC_3010

İlk etabı 15:52.9’lık derecesi ile Orhan Avcıoğlu rakibi Yağız Avcı’nın 15.9 saniye gerisinde ikinci sırada tamamladı. Üçüncü sırayı ise Orhan Avcıoğlu’nun 39.1 saniye gerisinde Burak Çukurova aldı.

KEREM

İkinci özel etap olan ÖE2-İlker Elbir etabına doğru hareket eden ekipler 16:16’da start almaya başladılar. Birinci etaba kıyasla temposu daha yüksek olan etabı ilk etapta olduğu gibi Yağız Avcı birinci tamamladı. Orhan Avcıoğlu ise rakibinin sadece 1.9 saniye ardından gelerek ikinci, Murat Bostancı ise Orhan Avcıoğlu’nun arkasından 2.0 saniye farkla gelerek üçüncü sırada tamamladı.

seyircietabi

İkinci özel etabı tamamlayan ekipler, şehir merkezine dönerek servis alanının önünde bulunan Seyirci Özel etabına doğru hareket ettiler. Şehir merkezine oldukça yakın olan özel etaba halkın ilgisi büyük ölçüdeydi.

SSS

Seyircilere görsel şov sunan seyirci etabında da ilk iki etapta olduğu gibi Yağız Avcı birinci sırada gelirken 2.8 saniye gerisinde Orhan Avcıoğlu 4.sırada tamamladı.

Böylece ekipler ilk günün tüm etapları tamamlayarak 45 dakikalık servis işlemleri için servis alanına yönlendiler.

Servis

Servis işlemlerinin sonrasında otomobiller yarış merkezi olan İzmit Wellborn Otel’in otoparkına çekildiler.

Ekipler 32.40 kilometre uzunluğundaki ilk günün tüm etaplarını tamamladılar. 1.gün Genel Klasman sonuçlarına göre Yağız Avcı birinci, Orhan Avcıoğlu (+20.6) ikinci ve yaptığı son atakla pozisyonunu yükselten Murat Bostancı (1:04.4) üçüncü sırada tamamladı.

1.gun

13 Haziran Pazar, yarışın ikinci ve son günü 5 özel etap ve toplamda 71.50km geçecek olan ekipler 09:00’da Willborn otel’den çıkış yaparak yarışa başlayacaklar. 10 dakika zamanı ötelenen Ralli Finiş’i ise 16:55’de 41 burda alışveriş merkezinde yapılacaktır.

Yarışan tüm ekiplere başarılar dileyerek, motorsporları sevdalılarını yarışı izlemek için etaplara bekleriz…

Yorum yok

Yorum bırak