Kış Şartlarına Karşı Koyabilmek için Sadece Kış Lastiği Yeterli mi?

Kış Şartlarına Karşı Koyabilmek için Sadece Kış Lastiği Yeterli mi?

Paylaş
Kış Şartlarına Karşı Koyabilmek için Sadece Kış Lastiği Yeterli mi?
Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-11-02 19:48:00Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Kış mevsimi geldiğinde, hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düşen bir bölgedeyseniz ilk yapacağınız şey lastiklerinizi değiştirerek kış lastikleri takmak olacaktır. Yağış olsun olmasın hava sıcaklıkları düştüğünde yaz lastikleriniz yapıları gereği sertleşecek ve sürüş anında güvenliğinizi tehlikeye atacaktır. Kış lastikleri ise yapılarında bulunan özel karışımlar sayesinde soğuk hava şartlarında dahi sertleşmeyerek aracınızın hakimiyetini kaybetmemenize ve yakıt tasarrufu da sağlayarak, konforlu ve emniyetli seyahat etmenize olanak tanıyacaktır. Karayolu Trafik Kanunu ve ilgili Karayolu Trafik Yönetmeliği gereğince “Kar Zinciri bulundurma zorunluluğu Yaz veya Kış Lastiği takmış , 4X4 ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir. Bu nedenle kar zincirlerinizi her daim aracınızda bulundurmalısınız.

kıs

Soğuk havalar beraberinde yağışı ve aracınız için sorun teşkil edebilecek birçok durumu beraberinde getirir. Yalnızca lastiklerinizi değiştirerek kışın zorlu şartlarına meydan okuyabilir misiniz? Evet kış lastikleri size çok sayıda fayda sağlayacaktır. Ancak onların yetersiz kalabileceği durumlarla da karşılaşmanız oldukça mümkün. Ne gibi mesela?

Havaların soğumasıyla aracınızdaki suyun donması gayet olası. Bunun önleyebilmek için bir defa antifriz kullanmanız gerekmektedir. Aracınızda klimayı açarak bu soğuk havalarda sıcak bir ortam sağlayıp rahat rahat aracınızı kullanırken camlarınızın buğu olma ihtimaliyle karşılaşacaksınız. Bunun için buğu çözücüler mevcut. Böyle bir durumla karşılaşmadan önce buğusuz camlara uygulayarak etkisini yitirene kadar rahatlıkla aracınızı kullanabilirsiniz. Kar, yağmur, dolu… Bu gibi durumlara karşı da hazırlıklı olmalısınız. Buz çözücüler kullanarak aracınızın üzerindeki buz tabakalarını eritmeniz gerecektir. Camlarınızın buzlarını da bir buz kazıyıcı yardımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz tüm bunların yanı sıra ihtiyacınız olan her şeyin bir arada toplandığı kışlık setlerden edinerek bütün aksiliklere karşı hazırlıklı olabilirsiniz.

Kış mevsiminin çetin şartlarında kendinizi güvende hissetmeniz için önerimiz ilk olarak kesinlikle kış lastiği kullanmanızdır. Kış lastiğinin neden önemli olduğunu ve yaz lastiğinden farkını buradan öğrenebilirsiniz. Lastiklerinizi taktıktan sonrada içeriğini kontrol ederek ihtiyaçlarınızı tamamıyla karşılayacak kışlık set almanızda yarar var. İsterseniz böyle bir takımı ihtiyaçlarınız doğrultusunda kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Her iki türlüsü için de cazip avantajlardan ve ürün çeşitliliğinden yararlanmak için http://kolayoto.com/aksesuarlar.html sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Her şeyden önce olası bir durum karşısında hazırlıksız yakalanıp büyük sıkıntılar yaşayabileceğiniz gibi emniyetiniz için de bu noktalara dikkat etmelisiniz.

Yorum yok

Yorum bırak