Kış Bittiğine Göre Artık Aracımızı Yaza Hazırlayabiliriz!

Kış Bittiğine Göre Artık Aracımızı Yaza Hazırlayabiliriz!

Paylaş
Kış Bittiğine Göre Artık Aracımızı Yaza Hazırlayabiliriz!

Kış mevsimi bu sene ülkemizi çok sevdi ve ayrılmak nedir bilmedi. Fakat aracını kışın bu en şiddetli dönemlerine hazırlayanlar çok da zorlanmadan rahat bir kış geçirebildi. Yaz mevsimi her ne kadar geç gelmiş olsa da geçtiğimiz günlerden başlayarak sıcaklıklar artmaya ve termometreler artık yüksek dereceleri göstermeye başladı. Bu sıcaklıklar, hepimizin de bildiği gibi daha da artarak devam edecek. Çetin geçen bir kışın ardından aracınızın nefes alması, kendine gelmesi ve daha da önemlisi kendisini bekleyen sıcak bir yaz mevsimine hazırlanması için bazı önemli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Yaz Aylarında Yolda Kalmamak İçin Nelere Dikkat Etmeli?

araciniz yaza hazir mi 2

Sıcak hava şartlarının neden olabileceği sorunlardan etkilenmemek için ilk olarak aracınızın periyodik bakımını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Servisinize giderek aracınızı genel anlamda bir bakıma sokmalı ve değişmesi gereken herhangi bir şey varsa (yağ filtresi, hava filtresi vs.) değiştirmelisiniz.

Mevsim değişikliklerinde özellikle dikkat etmeniz gereken en önemli donanım lastiklerdir. Kış lastiklerinizi değiştirerek yaz lastiklerinizi taktırmalı ve yola öyle çıkmalısınız. Soğuk havalar için tasarlanan kış lastikleri, sıcak havalarda yumuşayarak özelliklerini kaybedecek ve tehlikeli sonuçlar doğuracaktır. Aynı zamanda aşınması artacağı için ömrü kısalacak ve yakıt tüketimini ciddi oranda arttıracaktır. Bu nedenle hava sıcaklıkları artmaya başladığı andan itibaren yaz lastiklerini kullanmaya başlamalı ve olası tehlikeli durumların önüne geçmelisiniz.

Bir diğer önemli husus ise akülerle ilgilidir. Aracınızın ilk çalıştırılmasında enerjiyi temin eden akülerinizin bakımını ihmal etmeden yaptırmalısınız. Aracınızın sizi yolda bırakmaması için aküler ciddi bir ilgi ve alakayı fazlasıyla hak ediyor.

Kışın çok kullanılan bir sistem olan silecek sistemine yazın çok fazla ihtiyaç duyulmayacağı düşünülse de durum aslında farklı. Kışın ziyadesiyle çalışan ve yıpranan silecek lastikleri yaz mevsimine girerken mutlak suretle değiştirilmelidir. Aynı zamanda silecek suyu da kontrol edilmeli ve eksik ise takviye edilmelidir.

Güvenliğiniz için tüm bu konulara hassasiyetle yaklaştıktan sonra konforunuz için de dikkat etmeniz gereken bir konu var ki o da klima ve soğutma sistemleri. Sıcak havalarda yapacağınız yolculuklarda ciddi önem taşıyan klimanızı da bakım sırasında kontrol ettirmeli ve hazır hale getirmelisiniz.

Tüm bunlar yolculuk esnasında zor durumda kalmamak ve olası tehlikeli durumların önüne geçmek için hayati derecede önem taşıyor. Tabii ki bakım kendi başına yeterli değil. Sürüş esnasında da oldukça dikkatli olmalısınız. Kendinizin ve sevdiklerinizin hayatı dört teker üzerinde bir araç ile sınırlandırılmışken bunu en güvenli hale getirmek sizin ellerinizde.

KolayOto güvencesi ile yaz lastiklerinize sahip olmak için tek yapmanız gereken buraya tıklamak!

Yorum yok

Yorum bırak