Kaskoda hangi hasarlar mini onarıma dahil?

Kaskoda hangi hasarlar mini onarıma dahil?

Paylaş
Kaskoda hangi hasarlar mini onarıma dahil?

Kar yağışının geçtiğimiz hafta özellikle İstanbul’da artmasıyla bir çok sürücü istenmeyen ufak kazalar yaşadı. Bu kazaların geneli ise karlı zemin üzerinde duramayan otomobilerin birbirleriyle çarpışması ile meydana geldi. Kaskosu olan araç sahipleri otomobillerini kaporta hasarı tamirine götürdüğünde bazı ayrıcalıklara sahip.

Kasko sigortası ayrıcalığı ile yararlanılabilen, küçüj hasarlarda otomobil sahiplerinin işini kolaylaştıran hizmetlerden birisi de mini onarım teminatı. Mini onarım teminatı, kasko poliçesi geçerliliği süresince ekstra bedel ödemesi gerektirmeden aracınızdaki ufak hasarları tamir eder. Böylece kaporta göçüğü, boya çiziği veya cam kırığı gibi küçük hasarlarda başınız ağrımaz.

Mini onarım teminatını, kasko teminatlarına dahil ettirmeniz halinde aracınızdaki ufak problemleri bütçenizi sarsmadan telafi edebilirsiniz. Trafiğin yoğun ve trafik kazalarının fazla olduğu yerlede sürücülere avantaj sağlayacak mini onarım teminatının önemi ne yazık ki hala tam olarak anlaşılamadı.

Oysa hasarınızın mini onarım limit ve teminatında olması halinde aracınızın tamiri yapıldığı gibi hasarsızlık indiriminiz de bozulmaz. Ancak mutlaka servisinizden hasarın mini onarım limit ve kapsamları içerisinde olup olmadığını mutlaka öğrenmelisiniz.

Kasko teminatları neleri kapsar, neleri kapsamaz gibi soru işaretleri mini onarım teminatı içinde geçerlidir. Mini onarım teminatındaki ufak hasarlar dediğimiz hasarların neler olduğunu bilmek; benzer hasarlarda zaman kaybetmeden, araç tamirini ücretsiz yaptırmanızı sağlar.

Mini onarım teminatı hangi hasarları kapsar?

Mini onarım teminatı ile aracınızda aşağıda sayacağımız küçük tamiratları yaptırabilirsiniz.

http://www.aycelikoto.com/images/stories/oto_kaporta_duzeltme.jpgBoyasız araç kaportası göçüğünü düzeltme

Bu işlem araç kaportasında meydana gelen küçük ve lokal kaporta göçüklerinin aracın orjinalliğinin korunarak ve boya kullanmadan yapılan tekniğe verilen isimdir.

 

 

 

Boya hasarlı kaporta göçük düzeltme

Dış darbeler sonucunda aracın kaporta aksamında meydana gelen ezik, vuruk ve göçükleri farklı tekniklerle düzeltme işlemidir.

Araç boya tamiri (tampon sıyrıkları, anahtar çizikleri, kapı vurukları)

Dış darbeler sonucunda kapı, çamurluk ve tamponda meydana gelen sıyrık, çizik gibi küçük ölçekli boya hasarlarını tamir için kullanılır. Mini yama da denilir.

Araç döşemesi tamirleri (deri, halı, kumaş, plastik üzerindeki yanıkları, döşeme yırtıkları ve çizikleri)

Araçların iç döşemelerindeki hasarları (sigara yanığı, çizik, yırtık) tamir sonrası farkedilmeyecek derecede azami düzeyde tamir etmek için yapılır.

http://www.doluhasari.net/otodosemetamiri/otodosemetamiri05.jpg

Ön cam tamiratı

http://www.talklocal.com/blog/wp-content/uploads/2012/11/Car-Windshield-Crack-Repair-Kit-.jpg

Araçların ön camlarının dış yüzeylerinde taş sekmesi, cisimden zarar görmesi gibi dış darbelerden kaynaklı hasarları tamir edilir.

 

 

Leke çıkarma (deri, döşeme kumaşları ve halı malzemelerindeki leker)

Göçük, yırtık, kopuk ve eksik parçalar gibi plastik tampon tamirini kapsayan hasarlara karşı aracınızı koruyabilirsiniz.

Kasko kapsamındaki mini onarım teminatı ve diğer teminatlar ile ilgili detayları sigorta şirketiniz ile görüşerek netleştirebilirsiniz. Otomobilinizin ihtiyacı olan lastik, akü ve bakım malzemelerini ise avantajlı bir şekilde kolayoto.com üzerinden satın alabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak