Jantların Bakımı ve Temizliği

Jantların Bakımı ve Temizliği

Paylaş
Jantların Bakımı ve Temizliği

Aracınız için yeni bir jant alıp taktığınızda aracınıza bakışınız daha bir farklı olur. Aracınız havası değişir ve size daha bir farklı gelir. Bu güzel görünümü koruyup devamlı hale getirmek ve her bakışınızda, taktırdığınız o ilk günkü keyfi almanız da jantınızı ne kadar iyi temizlediğiniz ve bakımını ne kadar iyi yaptığınızla doğru orantılıdır. Aynı zamanda hemen eskimeyeceği, bakımlı olduğu için daha uzun ömürlü olacağı için de maddi olarak sizi rahatlatacak bir durumdur.

Kullanmaya başladığınızda, jantlarınız aracınızın yerle temas noktası olan tekerlekte yer aldığı için oldukça fazla kirlenecek ve yıpranacaktır. Çamur, çakıllar ve diğer atık maddeler direkt olarak jantınıza temas edecek olduğundan jantınıza ayrı bir özen göstererek bakımlarını ihmal etmemelisiniz. Jantınıza bakım yaparken ve temizlerken nasıl bir yol izleyecek, nelere dikkat edip, nelerden kaçınacaksınız bunu da sizinle paylaşarak işinizi kolaylaştıralım.

jant bakimmm

Jantlarınızı uzun aralıklarla temizlemeniz dış etkenlerden ve fren balatasından gelen tozların jantınıza yapışmasına ve zamanla da jantınızın kararmasına neden olacaktır. Bu yüzden çok uzun aralıklar bırakmadan jantlarınızı temizlemenizi öneririz. Jantınızı ilk monte ettirdiğinizde üzerini cilalarsanız temizlerken size büyük kolaylık sağlayacaktır. Daha sonra da düzenli olarak cilalamanız olası kirlerden ve maddelerden jantınızın korunmasını sağlayacaktır. Ayrıca jantınızın dış yüzeyindeki tabaka oldukça hassas olduğu için metal katkılı süngerler, aşındırıcı temizleyiciler kullanmanız oldukça sakıncalıdır. Bol su ve yumuşak yapılı malzemeler ile hafif bir sabun yardımıyla temizliğinizi yapmak en doğrusu olacaktır. Ayrıca jantlarınızı temizlerken tek tek temizlemeniz gerekmektedir. Aksi durumda sabunlu olarak bekleyen jantın üzerinde lekeler oluşacaktır. Eğer dışarıda temizletecekseniz kullanılacak olan fırçanın sert uçlu olmamasına dikkat ediniz. Sert bir malzeme jantınızın dış yüzeyine zarar vereceğinden bakıma sokmadan önce kullanılacak ekipmanlar hakkında bilgi almanız yerinde olacaktır. Jantlarınızı sıcak iken temizlemeniz yine üzerinde lekelenmelere neden olacağı için temizliğe başlamadan önce aracınızı gölgelik bir yere alarak bir iki saat bekletip ardından temizlemeye başlamanız sizin için daha pratik olacak ve daha duru bir temizlik sağlayacaktır.

Hassas bir bölüm olduğunu unutmadan yumuşak malzemeler ve bol su ile temizleyerek, ardından üzerine de süreceğiniz cila ile jantınızın ömrünü uzatabilir ve ilk günkü parlaklığını koruyabilirsiniz. Yeni bir jant almanız gerektiğinde yada otomobilinize farklı bir görüntü kazandırmak istediğinizde ise http://kolayoto.com/jant bağlantısını inceleyebilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak