Otomobil Tutkunları İçin En İyi 15 Film

Otomobil Tutkunları İçin En İyi 15 Film

Paylaş
Otomobil Tutkunları İçin En İyi 15 Film

Otomobil tutkunları için filmler ayrı bir önem taşır. Konusu otomobil olmasa bile herhangi bir otomobil bile izleyenlerin gözüne çarpar ve mutlu olur. Biz de otomobil tutkunları için izleyebilecekleri otomobillerin ön planda olduğu 15 filmi listeledik. İyi seyirler!

 

1. Gone in 60 Seconds

Gone_in_sixty_secondsFilmde Memphis Raines karakterini canlandıran Nicholas Cage eski bir araba hırsızıdır. Kendisi gibi bir araba hırsızı olan kardeşi,  bir iş almış ve bu işi başaramamıştır. İşveren Raymond Calitri acımasız birisidir. Kip’i öldürmekle tehdit ederek onları 50 son model arabanın çalınması planına dahil etmiştir. Memphis eski arkadaşlarını bulur ve işe koyulur.

 

 

 

2. Gran Torino

gran_torino_ver2_xlgKore Savaşı gazisi Walt Kowalski, Detroit’in dışında kalan, Hmong (Çinli etnik grup) göçmenlerin kaldığı bölgede yaşıyordur. Önceleri çevresindekileri sadece yabancı olarak algılarken karısının ölümünden sonra Kowalski, isteksizce de olsa komşularının ırksal sterotipten daha fazlası olduğunun farkına varır. Sonunda onlarla, onu sadece ihtiyacı olduğunda arayan ve yaşlı bir ırkçı olarak gören ailesinden daha çok ortak yönü olduğunu anlar. Bu zaman içinde bölgenin huzuru, çetelerin yüzünden kaçmıştır ve saldırılarını giderek arttırıyorlardır. Kowalski bu şiddete karşı koymak için yeni bulduğu arkadaşlarını ve komşularını çete saldırılarından korumaya çalışır. Bu macerada Bir Ford Torino en sadık yardımcısı olacaktır.

3. Cars

405px-Cars_PosterPiston Kupa’sını almayı hedefleyen çaylak bir yarışçı yolunu kaybederek Radyatör Kasabası’na gider. Bu çaylağın adı Şimşek McQueen‘dir. Sally adında bir bayan arabaya (Porsche) aşık olur ve burada en iyi arkadaşı Çekici Mater‘dır. En sonunda onu bulan taşıyıcı kamyonu onu yarışa götürür. Ama onu bekleyen kötü bir sürpriz vardır. Ekibi onu terk etmiştir. En sonunda da Radyatör Kasabası’nın sakinleri onun ekibi olur. Birinci olamamıştır fakat Kral adlı yarışçıya yardım ettiği için çok mutlu olmuştur. McQueen yarışta yaptığı bu davranış sonucunda herkesi kendine hayran bırakır.

 

4. Transformers: Revenge of the Fallen

transformers_revenge_of_the_fallen_ver9Farklı mekanizmalara dönüşebilme yetenekleri olan robotların yaşadığı gezegen, aslında iki farklı cepheye bölünmüştür. İyi ve kötü robotlar olarak farklı hedeflerin peşinde koşan bu Transformer’lar, gezegenlerindeki yakıt stoklarının azalması sonucu, uzayda farklı yakıt kaynaklarının arayışı içine girerler.

 

 

 

5. Speed

SPEEDSpeed, Graham Yost tarafından yazılan ve Jan de Bont’un yönettiği 1994 yapımı bir aksiyon filmi. Filmde Keanu Reeves, Dennis Hopper ve Sandra Bullock gibi yıldızlar yer almıştır. Howard Payne, fidye istemek için bombalı saldırılar düzenleyen ve polisin peşinde olduğu bir suçludur. Howard bir otobüse yerleştirdiği özel bir bombayla yine fidye istemektedir. Genç bir polis memuru olan Jack Traven, hızı 50 mil (80 km) altına düşerse içinde bomba patlayacak olan bir otobüsteki yolcuları kurtarmaya çalışır. Ona yardım edecek kişiyse otobüsün şoför koltuğuna geçecek olan ve ehliyeti aşırı hız yüzünden elinden alınan Annie Porter’dır.

 

6. Mad Max

Mad Max (1979) 1Mad Max, 1979 Avustralya yapımı, kıyamet senaryosu üzerine kurulu bir aksiyon filmidir. Yönetmenliğini George Miller yapmış, senaryosu Miller ve Byron Kenndy tarafından yazılmıştır. Filmin, başrol oyuncusu Mel Gibson bu filmden önce fazla tanınmış bir oyuncu değilken, filmin 1980 yılında uluslararası gösterimi ile yıldızı parlamıştır. Düşük bütçe ile çekilmiş olan filmin hikâyesinde toplumsal çöküş, cinayet ve intikam gibi öğeler mevcut olup, bu film sayesinde Avusturalya filmleri dünya pazarına açılmıştır.

 

 

7. Cujo

CujoFilmde bir araba tamircisine giden anne ile çocuğun karşılaştığı kudurmuş bir köpeğin yarattığı dehşet anları anlatılıyor. Stephen King’in kitabından uyarlanan filmin % 95’i aracın içinde geçiyor.

 

 

 

 

 

8. On the Road

yolda-on_the_road_film-izle-afis-resim-picture-movie-poster (1)Dean ve Sal Beat Kuşağı’nın birer portresi gibidirler. “Onu” bulmak için sürdürdükleri arayışları, ABD’yi baştan başa geçtikleri, çok yükseldikleri ve bir o kadar da dibe baktıkları uzun ve heyecanlı bir yolculuğa dönüşür…
Beat kuşağının babası Jack Kerouac’ın, 1947’de gerçekleştirdiği ve 3 yıl süren uzun yolculuğunun Yolda adıyla romana dönüşmüş halinin sinema uyarlaması olan film, dönemin özgür ruhlu gençliğini beyazperdeye taşıma hedefinde. Filmin yönetmenliğini Walter Salles üstlenirken genç oyuncu kadrosu ise Sam Riley, Amy Adams, Viggo Mortensen, Garrett Hedlund, Kristen Stewart ve Kirsten Dunst isimlerinden oluşuyor.

 

9. The Italian Job

italyan-isi-italian_job-film-izle-afis-resim-picture-movie-posterThe Italian Job, 2003 yapımı bir aksiyon-macera filmi. Filmin yönetmeni F. Gary Gray’dir. 1969 yılında, Peter Collinson’un yönettiği ve başrolde Michael Caine’in yer aldığı aynı adlı filmin yeniden çevrimi olan film, Mark Wahlberg, Charlize Theron, Jason Statham ve Edward Norton gibi son dönemin yıldız oyuncularının yer aldığı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

 

 

 

10. Taxi Driver

taxi-driverTravis Bickle adlı bir şöförü canlandıran Robert de Niro’nun sıradan bir taksi şöförüyken, kendini toplumun açıklarının üstüne düşmeye ve pislikleri temizlemeye adamasıyla bambaşka bir kişiliğe bürünmesinin hikayesinin anlatıldığı Taxi Driver’ın yönetmenliğini Martin Scorsese yapmıştır.

 

 

 

 

11. Bullitt

bullittDedektif Frank Bullitt’i canlandıran Steve MacQueen’in yeni görevi oldukça basit görünmektedir. Haftasonu süresince önemli bir davanın tanığı olan bir yıldızı korumak. Ama daha gece bitmeden tanık vücudundaki tabanca mermileriyle yere yıkılmış ve ölü yatmaktadır; aklı başında ve seri polis Bullitt (Steve McQueen) ise onu vuranlar ve yöneticilerini yere serene kadar dinlenmeyecektir.

 

 

 

12. Fast and Furious

The-fastOtomobille ilgili filmler düşünüldüğünde belki de ilk akla gelen filmdir Fast and Furious. Filimin konusu ile şöyle: Dominic Toretto, Los Angeles sokaklarına karanlık çöktükten sonra sınır tanımadan otomobil yarışları yapan bir grubun lideridir. Polis, sokaklarda dehşet saçan Toretto’nun aynı zamanda hırsızlık yaptığından; yüksek değerdeki elektronik aletleri çaldığından da şüphe etmektedir. Polise göre Toretto’yu yakalamanın en iyi yol; aşırı hız düşkünü çetenin içine bir dedektif yerleştirmek ve onları suç üstü yakalamaktır. Bunun için genç dedektif Brian O’Conner görevlendirilir. Brian Earl Spilner adıyla çeteye girer. Başta her şey umulduğu gibi gitmektedir. Ancak genç ve yakışıklı dedektif O’Conner, Dominic’in güzel ve çekici kızkardeşi Mia’ya aşık olunca işler değişir.

13. Death Race

Death-Race-Poster2012 yılında geçen filmde, çöken ABD ekonomisi ve tavana vuran işsizlik sonucunda suç oranları patlar.Sonuç olarak hapishane sistemi çökme noktasına gelir ve özel şirketler hapishaneleri ticari amaçlar için kullanmaya başlar. Bu cezaevlerinden biri olan Terminal Island’da internet üzerinden yayınlanan kafes dövüşleri düzenlenmeye başlanır. Ölümüne yapılan yarışların seyirci sayısı da gittikçe artmaktadır. Ancak kafes dövüşlerinin artık seyirciyi tatmin etmemesi üzerine Ölüm Yarışı denen kuralları olmayan otomobil yarışları ortaya çıkar.

 

 

14. Vanishing Point

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/M/MV5BNTU5ODY5NjY0Ml5BMl5BanBnXkFtZTcwMDI4OTQyMQ@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Eski bir savaş gazisi, eski polis, eski yarışçı Kowalski (Barry Newman) 1970 model modifiye beyaz Dodge Challenger marka arabayı Denver’dan alıp 15 saat içinde San Francisco’ya teslim etmek üzere yola koyulur. Hız sınırlarını zorlayan bu yolculukta trafik kurallarını çiğneyince 3 eyaletin polisi birden peşine düşerken polis telsizlerini dinleyen bir radyo DJ’i radyo programı aracılığı ile ona yardım eder. Oldukça düşük bir bütçeyle çevrilen bu minimalist araba takibi filmi, 1969’da çevrilen Dennis Hopper filmi Easy Rider gibi 1970’lerin özgürlükçü Hippi kültürü ve Woodstock ruhuna uygun sosyal mesajlar içerir. Yine o film gibi ses kuşağını oluşturan tüm parçalar dönemin ruhunu yansıtacak şekilde rock ve country tarzı müziklerden oluşmuştur. ABD’nin güney batısındaki uçsuz bucaksız çöl arazilerinde ve ıssız otoyollarda çekilen bu aksiyon filmini çokları için çekici kılan ögelerden biri de filmde kullanılan motoru güçlendirilmiş arabadır. Bütün bu etmenler bir arada Ölüm Noktası’nın zamanla bir kült film haline gelmesininde etkili olmuşlardır.

15. French Connection

french-connection-poster-22f505cdd48f778fc44630facf282ba2New York şehri dedektifleri ‘Popeye’ Doyle (Gene Hackman) ve Buddy Russo (Roy Scheider) narkotik kaçakçı yüzüğünü kırıp öyle veya böyle French Connection’ı ortaya çıkarmak isterler. Fakat suçlulardan biri Doyle’u öldürmeye çalışınca, kendisini şehirin sınırlarının dışına taşıyacak ölümcül bir takibe başlar. Gerçek bir hikayeden uyarlanan bu aksiyon yüklü korku filmi, yenilenmiş kovalama sahnesiyle, 1971 yılında En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu filmleri dahil olmak üzere toplam 5 Oscar aldı.1971 yılı yapımı filmde, Gene Hackman’ın performansı göz kamaştırıyor. Şu ana kadar yapılmış en iyi dedektif filmlerinden biri olan Kanunun Kuvveti, Fransa’dan gelecek olan bir eroin şebekesini yakalamak için kolları sıvayan New Yorklu iki polisin maceralarını anlatıyor

2 Yorumlar

Yorum bırak