Hamilelik Döneminde Araba Kullanmak

Hamilelik Döneminde Araba Kullanmak

Hamilelik Döneminde Araba Kullanmak İçin Bilmeniz Gerekenler

Paylaş
Hamilelik Döneminde Araba Kullanmak

 

Hamilelik dönemini, hayatımızın belki de en keyifli ve en zahmetli dönemi olarak nitelendirebiliriz. Anne olacak olmanın verdiği stres, bebeğin sağlığı, günlük işlerde yaşanılan aksaklıklar, nasıl olur nasıl yaparım korkuları derken ister istemez hemen hemen her hamile kadın bu dönemi yoğun stresli ve endişeli geçiriyor. Özellikle bebeğin sağlığı söz konusu olduğunda anne adayları çok tedirgin oluyor. Günlük hayatında yaptığı birçok şeyi hamilelik döneminde yaparken kaygı ve korku duyabiliyor. Araba kullanmakta bunlardan biri.

Hamilelik Döneminde Araba Kullanmak Güvenli mi?

Birçok anne adayı hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren araba kullanmayı bırakıyor. Toplu taşımayı da sakıncalı bulduğu için, yürüme mesafesindeki yerlere gidiyor veya istediği yere gitmek için eşinin müsait olmasını bekliyor. Hatta birçok kadın bu dönemi evden çıkmadan oldukça sıkıntılı bir şekilde geçiriyor.
Aslında bakarsanız bunlara hiç ama hiç gerek yok. Doktorunuz aksini söylemedikçe hamilelik döneminde de gönül rahatlığıyla araba kullanabilirsiniz, tabi belli başlı hususlara dikkat ederek. Siz hamilelik döneminizi gönlünüzce yaşayın, gezin, dolaşın, günlük hayatınızdan eksik kalmayın diye sizlere hamilelikte araba kullanırken hayatınızı kolaylaştıracak birkaç ipucu vermek istiyoruz.

Hamilelik Döneminde Araba Kullanılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

1)Araba kullanırken pamuklu, rahat sizi sıkmayan giysiler tercih etmek daha konforlu bir sürüş deneyimi için size büyük fayda sağlayacaktır. Ayrıca ayakkabı tercihinizin düz olması önerilmektedir, eğer topuklu ayakkabı giyme zorunluluğunuz olan bir yere gidiyorsanız, ayakkabınızı kutusuyla yanınızda taşımanızı tavsiye ederiz.
2)Emniyet kemerinin kayışı karın bölgenizi rahatsız edebileceği için, emniyet kemeri yastığı kullanabilirsiniz.
3)Trafiğin stresinden uzaklaşmak ve ruhu dinlendirmek daha yavaş tempolu müzikler, özellikle de klasik müzik dinleyebilirsiniz. Üstelik klasik müziğin bebeğinizin beyin gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
4)Bizim ülkemizde “hızlı gitme şeridi” olarak kullanılan sol şerit yerine, sağ şeritten giderseniz korna çalıp selektör yaparak sizi geçmeye çalışan sürücü sayısını azaltmış olursunuz, böylece daha az stres yaşarsınız.
5)Ani fren yapmanın bebeğin sağlığına zarar verebileceğini göz önünde bulundurarak, önde ki araçla takip mesafenizi mutlaka korumalısınız. Bu mesafe durma sürenizi uzatır ve bebeğinizin güvenliğini tehlikeye atmaz.


6)Özellikle trafiğin her daim yoğun olduğu büyük şehirlerde yola çıkmadan önce arabada su, meyve suyu, tatlı ve tuzlu kraker bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır, böylece uzun süre aç ve susuz kalmanızın önünegeçebilirsiniz.
7)Anne adaylarının stresten olabildiğince uzak olmaları çok ama çok önemlidir. Günlük hayatta sıkça yaşadığımız bir yerlere yetişme stresleri bebeğin anne karnındaki gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu sebeple anne adaylarının gitmeleri gereken yerlere vaktinden çok daha önce çıkıp yetişme stresi yaşamadan gitmeleri gerekmektedir. Böylece park yeri bulma stresinin de önüne geçmiş olunur. Üstelik size oturup 1 bardak yeşil çay içmek ve sakince buluşma saatini beklemek için zaman kazandırır.
8)Trafikte yolda kaldığınız durumlarda ya da herhangi bir acil durumda ulaşmanız gereken numaraları telefonlarında “Acil Arama” rehberine kaydetmeniz çok önemli. Bu rehber kan grubunuzdan, kullandığınız ilaçlara kadar acil durumda bilinmesi gereken her bilgiyi kaydeder ve acil durumda başkalarının size yardım edebilmesini sağlar.
9)Son olarak anne adaylarının araç içi konforlarını arttıracak aksesuarlar, bebekleriyle birlikte rahat ve keyifli seyahat etmelerini sağlayacaktır.
Anne adaylarına özel hazırladığımız “Baby on road” koleksiyonuna göz atabilirsiniz.

Hamilelik Döneminde Arabanızda Bulunması Gerekenler

“BABY ON ROAD KOLEKSİYONU”

http://kolayoto.com/dreamcar-masajl-ortopedik-bel-destekleme-filesi-siyah-3602701.html
http://kolayoto.com/automix-bel-yast-2li-ortopedik.html

http://kolayoto.com/z-tech-4-pervaneli-arac-ci-vantirator.html
http://kolayoto.com/z-tech-oto-cd-lik-gunelik-montajl-12455.html

http://kolayoto.com/dreamcar-arabada-bebek-var-hareketli-vantuzlu-3304202.html
http://kolayoto.com/z-tech-katlanabilir-oto-bagaj-cantas-siyah.html

http://kolayoto.com/mobicool-u22-12volt-dc-22-litre-oto-buzdolab.html
http://kolayoto.com/dreamcar-carro-lux-deri-kemer-konfor-sungeri-2li-b.html

Yorum yok

Yorum bırak