Gerçekten Nedir Yaz Lastiğini Bu Kadar Önemli Kılan?

Gerçekten Nedir Yaz Lastiğini Bu Kadar Önemli Kılan?

Paylaş
Gerçekten Nedir Yaz Lastiğini Bu Kadar Önemli Kılan?

Neden yaz ve kış lastiği diye bir ayrım olduğunu temel anlamda hepimiz biliyoruz. Ancak bu ayrımın ne derece ciddi bir boyutta olduğunu biliyor muyuz?

O halde haydi daha önce pek de dikkat edilmeyen farklı açılardan bakarak mevsim farklılıklarının lastikler üzerindeki etkilerinden bahsedelim.

Kışın soğuk havalarda lastiklerin sertleşmesini önlemek ve yağışlı zeminlerde kontrolü kaybetmemek için kış lastiği kullanırız. Yaz geldiğinde ise sıcaklıklar artar ve kullanılan lastiğin tam performans sağlaması için bu yüksek sıcaklıklara direnerek yumuşamadan sertliğini koruması beklenir. Tam da bunun için geliştirilen yaz lastikleri sertliğini çok yüksek sıcaklıklara kadar koruyabilmektedir.

Yaz mevsiminde kış lastiği kullanmaya çalışırsanız lastiğiniz yumuşayacak ve sahip olduğu özellikleri kaybedecektir. Yol tutuşunu kaybetmeniz fazlasıyla olası olduğu gibi yakıt tüketimi ve fren mesafesi de haddinden fazla arttıracaktır.

yaz lastiği

Bir lastik bazen sadece bir lastik değildir.

Seyir halindeyken, hareket eden dört lastik üzerinde yol alırken şunu bilmek oldukça önemli; lastikleri kontrol etmek tüm seyri kontrol etmektir. Sıcak havalarda lastikler normal zamanlardan çok daha fazla ısınmaktadır. Isınan lastik yerle daha sağlam iletişim kurar ve hareket kabiliyetini daha verimli kullanır. Ancak bu ısı daha da arttığında artık lastiğin deformasyonu başlayacak ve sağladığı verim aksi yönde hızla düşecektir. Bu da kontrolü kaybetmenize yol açacak bir durumdur. Bu gibi durumlar göz önüne alındığında sıcaklıkların yüksek olduğu dönemlerde kış lastiği kullanmak söz konusu bile olmamalı. Yaz lastiklerinin sırt bölümündeki kanallar yalnızca su tahliyesi için değil, aynı zamanda ısınan lastikteki sıcak havayı dışarı tahliye etmek içindir. Hala bir yaz lastiğine sahip değilseniz  https://kolayoto.com/collections/yaz-lastikleri sayfasından yapacağınız küçük bir gezintiyle ihtiyacınız olan yaz lastiğine en uygun fiyat ve cazip ödeme avantajlarıyla hızlıca sahip olabilirsiniz.

Her şeyden önce can güvenliğiniz ile bire bir etkili bir durumdur lastik kullanımı. Hızınız arttığı zaman olası en ufak bir etki dahi çok büyük ve tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bu nedenle güvenliğinizden emin olmak için mevsimine uygun doğru lastik kullanmaya hassasiyet göstermeniz büyük önem arz ediyor. Emniyetinizden emin olduktan sonra da performans ve konforun keyfini çok daha rahat ve dinç bir şekilde sürebileceksiniz.

Yorum yok

Yorum bırak