Fondöten seçer gibi lastik seçin!

Fondöten seçer gibi lastik seçin!

Fondöten seçer gibi lastik seçimi nasıl olur?

Paylaş
Fondöten seçer gibi lastik seçin!
fondöten seçer gibi lastik seçimi

Size lastik seçmenin,fondöten seçmek kadar kolay olduğunu söylesek?

Hanımlar sıkı durun, şimdi size arabanıza uygun, doğru lastik seçimini yapabilmeniz için dikkat etmeniz gereken hususlardan bahsedeceğiz. Ve bunu hepimizin çok iyi bildiği bir yöntemle yapacağız.Fondöten seçer gibi lastik seçeceğiz! Çünkü emin olun lastik seçmek fondöten seçmekten çok daha kolay, beyler biraz abartıyor… Hazırsanız başlıyoruz.

1.Adım; Lastik ebadınızı öğrenmelisiniz

Nasıl ki cilt tipinizi bilmeden fondöten seçemiyorsanız, hali hazırda kullandığınız lastiklerin ebatlarını ve özelliklerini bilmeden kendinize doğru araba lastiğini de seçemezsiniz. İhtiyacınız olan bilgilerin tümü lastiklerinizin yanak yüzeyinde yazıyor, oradan bakabilirsiniz.

2.Adım;Mevsim ve iklim koşullarını dikkate almalısınız

Peki bu ne demek? Şöyle düşünelim, cildimizin kışın kuru, yazın yağlı bir yapıda olması nedeniyle ne yapıyoruz? Bu iki durum için ayrı fondötenler kullanıyoruz. Lastik seçerken de dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan biri yaşadığınız yerdeki iklim koşulları. Eğer yaşadığınız yer sıcak  veya ılıman bir iklime sahipse ( hava genelde +7 derecenin üstündeyse) yaz lastiklerini tercih edebilirsiniz, ama bizim buralar soğuk, biz karda kışta araba kullanmak zorunda kalıyoruz diyorsanız, kesinlikle kış lastiklerini tercih etmelisiniz, hem kış lastikleri yaz koşullarında da daha yüksek performansa sahipler, ancak gerekli zamanlarda lastiklerinizi yenileriyle değiştirmeyi ihmal etmemelisiniz.

3.Adım;Aracınızın kullanım alanına uygun bir lastik seçmelisiniz

Bunu da şöyle açıklayalım, fondöteninizi nasıl bir kullanım için seçiyorsunuz? Düğün makyajı mı? Günlük kullanım mı? Nasıl ki düğün makyajı için kapatıcılığı ve kalıcılığı yüksek ürünler tercih ederken günlük kullanımda daha hafif yapılı ve su bazlı ürünleri seçiyoruz; lastik seçimi de böyle. Eğer aracınızla ağır yükler taşıyorsanız doğru yük sınıfına ait lastiği seçtiğinizden emin olmalısınız, ayrıca aracınızın fabrika çıkışında üzerinde bulunan lastiklerin hız indeksi çok önemli, fabrika çıkış değerlerinin altında bir lastik seçerseniz sorun yaşayabilirsiniz.

4.Adım; Her yönden iyi bir lastik olmalı

Bir fondötenden beklentileriniz neler? Ciltte doğal durması ama aynı zamanda kapatıcı olması, tercihinize göre mat/ıslak bitişli olması ama istemediğiniz bölgelerde birikme/parlama yapmaması, ucuz olması ama aynı zamanda kaliteli olması ve daha niceleri, yanılıyor muyuz? Lastik seçerken de buna benzer birçok detayı göz önünde bulundurmalısınız, lastiğiniz aracınıza yukarda bahsettiğimiz açılardan uygun mu, yakıt tüketiminizi azaltıyor mu, ıslak zeminde yol tutuşu iyi mi, fren mesafenizi kısaltıyor mu gibi soruların cevaplarını bulmalı lastiğinizi bu özelliklere göre seçmelisiniz, unutmayın ki bazı anlarda 1 metrelik bir fren mesafesi hayatınızı kurtarabilir.

5.Adım;Fiyat/performans

Bir fondöten alınca uzun süre gitmesini, bu sürede yapısının bozulmamasını ve uygun fiyatlı olmasını bekleriz. Ancak bunların hepsini bir arada bulmak zor olduğundan, bazen çok da uygun fiyatlı olmayan ama kalitesinden emin olduğumuz markalara yöneliriz, ve bu uzun vadede bizi ucuz ve daha az kaliteli ürüne göre daha mutlu eder. İşte lastik seçiminde de izlemeniz gereken yol bu, yani kalitesinden emin olduğunuza yönelmek olmalı. Uzun vadede güvenlik, performans, yakıt tüketimi gibi konularda yüzünüzü güldürecek bir lastik satın almanız sizin için en doğrusudur.

Evet hanımlar! Artık nasıl lastik seçimi yapmanız gerektiğini biliyorsunuz, ancak kafanıza takılan bir konu olursa, veya fikir almak isterseniz bize her zaman [email protected] adresinden ulaşabilir veya Kolayoto Lastik Uzmanı’ndan destek alabilirsiniz. Doğru lastiği seçtikten sonra tek yapmanız gereken http://kolayoto.com/ ziyaret ederek sizin için en uygun lastiği hızlı ve kolayca almak!

 

 

Yorum yok

Yorum bırak