Türkiye’de en çok tercih edilen araba renklerini sıraladık!

Türkiye’de en çok tercih edilen araba renklerini sıraladık!

Paylaş
Türkiye’de en çok tercih edilen araba renklerini sıraladık!

Alacağımız arabanın rengi şüphesiz aracın iç donanımı ve performansı kadar önemli. Bazen zarif bir beyaz, bazen pastel bir mavi bazen de göz alıcı bir kırmızı renkli araba aklımızı başımızdan alıyor.

Peki Türkiye’de en çok hangi renk araba seviliyor?

TÜİK’in 2016 yılının Ocak-Ağustos döneminde trafiğe kaydı olan otomobiller üzerinde yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de en çok tercih edilen araba renklerinin yüzdeleri şöyle:

1- Beyaz

Tüm asilliği ve zarafetiyle beyaz %62,7 oranıyla Türkiye’de en çok tercih edilen araba rengi seçiliyor. Sizce de çok şık değil mi?

2- GRİ

Dürüst olmak gerekirse gri renk arabaları bir türlü sevemedik gitti. Hep fabrikadan yeni çıkmış izlenimi veren fazlasıyla mekanik ve soğuk geliyor bize bu renk. Fakat Türkiye geneli bizim gibi düşünmüyor olsa gerek ki araç sahiplerinin %15,3’ü gri rengini tercih ediyor.

3.Siyah

Prestijin ve itibarın rengi olarak tabir edilen Siyah güçlü duruşuyla araç sahiplerinin %8,6’sının tercihi oluyor. Pek de haksız sayılmazlar doğrusu!

4-Kırmızı

Yolda giderken tüm gözlerin üstünde olmasını, görenlerin aklını başından almayı isteyenlerin tercihi kırmızı %6,5 oranla araba sahipleri tarafından oldukça sevilen bir diğer renk oluyor. Bizim de aklımızı almıyor desek yalan olur doğrusu!

5. Diğer Renkler

Araç sahiplerinin azınlık sayılabilecek bir kısmı da sırasıyla mavi, kahverengi, sarı, yeşil, turuncu renklerini tercih ediyor. 90 otomobil sahibi ise bu renklerin dışında kalan renkleri tercih etmiş. Bizim tercihimiz de bu 90 otomobil sahibinin tercih ettiği araçlarda görmeye alışkın olmadığımız renkler arasında yer alıyor. Tahmin etmek çok da zor olmasa gerek…

Sizin favori renginiz hangisi bilmiyoruz ama aracınızın rengini ilk alındığı gün ki gibi korumak için ne yapmanız gerektiğini biliyoruz.

Kolayoto araç bakım ve temizlik ürünleriyle arabanızı ilk aldığınız gün ki gibi tertemiz ve ışıl ışıl yapmanız çok kolay!

Renkli bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.

Yorum yok

Yorum bırak