Çocuklu aileler için harika 6 araba aksesuarı önerisi

Çocuklu aileler için harika 6 araba aksesuarı önerisi

Paylaş
Çocuklu aileler için harika 6 araba aksesuarı önerisi

Yazın gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte artık evden çıkmak istemediğimiz günler geride kaldı. Özellikle çocuklu ailelerin piknik veya tatil etkinliklerinin gerçekleşeceği aylardayız. Çocukların arabada kalmaktan pek hoşlanmadıklarını, sıkılıp sürekli geldik mi bitti mi artık gibi sorularla ebeveynlerini bunalttıklarının farkındayız. Bu sebeple sizlere çocukların arabada geçirecekleri zamanı daha keyifli ve güvenli hale getirecek 6 aksesuar önerisi hazırladık.

1- Çocuklar için otomobil koltuğu

Çocuklarımızın arabada konforlu olması kadar güvenli olması da önemli, çocuklar için otomobil koltuğu trafik kurallarınca belli bir yaşa kadar zaten zorunlu tutulan bir uygulama, biz bu zorunluluğu keyifli hale getirebilmeniz için bu koltuğu öneriyoruz. 3-12 yaş arası çocukların onlar için tasarlanmış bu rahat ve şık koltukta çıkacakları seyahatler aynı zamanda kendi güvenlikleri için de çok önemli. Kendi emniyet kemeri bulunan koltuk, çocukların uzun yolculuklar sırasında uyuyabilecekleri hesap edilerek başlarının yana düşmesine engel olmak için baş hizasında yastıkcıklar ile donatılmış.

2- Çocuklar İçin Koltuk Arkasına Yemek ve Bardaklık Masası

Özellikle araba ile çıkılan uzun yolculuklar sırasında araba içerisinde bir şeyler yemek neredeyse kaçınılmaz. Çocuklar ise yedikleri şeyleri arabanın sarsıntıları sebebiyle dökmeye oldukça meyilliler. Bu sebeple kolayca sökülüp takılabilen, açıldığında kullanıma hazır olan ve kapandığında neredeyse hiç yer kaplamayan bu çocuklar için koltuk arkasına yemek ve bardaklık masası sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Eğer çocuğunuz ve siz araba yolculuğu esnasında bir şeyler yemekten hoşlanıyorsanız bu ürüne bir bakın deriz.

3- Ortopedik araba yastığı

Eğer çocuğunuz araba koltuğunda oturmak istemiyor ve ara koltuğa uzanarak uyumayı tercih ediyorsa bu ürün tam size göre. Evde kullandığımız yastıklardan çok daha küçük tam olarak araba için tasarlanmış bu ortopedik yastıklar çocuğunuzun ve sizin boyun bölgesinde oluşabilecek ağrıları engellemeye yardımcı olacak. Uzun yolculukların sebep olduğu yorgunluktan kurtulmanın en önemli yöntemlerinden biri yolculuk sırasında uyumak ve bu yastık sayesinde çocuğunuz ve siz rahat birer uyku çekebileceksiniz.

4- Koltuk arkası düzenleyicisi

Çocuklar yolculuklara oyuncakları ve bir takım eşyaları ile birlikte çıkmak konusunda oldukça ısrarcı olabilirler, ancak ailelerin çok iyi bilir ki bu eşyalar eğer araba içinde kaybolur ve bulunamazsa minik bir kıyamet kopabilir. Ayrıca sizin gibi sakince uzun süre oturamayan çocuğunuz hareket etmeye çalışırken koltuk arkasını ayakkabıları ile lekeleyebilir. Tüm  bunların önüne geçebilmeniz için size bu koltuk arkası düzenleyicisini tavsiye ediyoruz, böylece çocuğunuz suyunu, atıştırmalıklarını, oyuncaklarını onun içine yerleştirip istediğinde kolayca erişip alabilirken siz de koltuklarınızı lekelenmekten koruyabilirsiniz. Düzenleyiciniz kirlendiğinde kolayca söküp yıkayabilirsiniz.

5- Çocuklar İçin Yan ve Arka Cam Güneş Perdesi

Özellikle yazın gündüz saatlerinde yapılan yolculuklarda arabanın camlarından giren güneş çocuklarınızı rahatsız edebilir, klimanın yeterli kalmadığı zamanlarda bu yan ve arka cam güneş perdeleri hayat kurtarıcı olabilir. Güneşin zararlı etkilerinden çocuklarınızı korumanın en etkili yöntemlerinden biri onları gölgede tutmaktır, tabi araba içinde ve gölgede olsalar bile güneş kremi kullanmayı unutmayın.

6- Tablet tutucu

İstesek de istemesek de günümüz çocuklarının teknolojiye düşkünleri ortada. Neredeyse hepsinin tableti var ve ellerinden düşürmüyorlar. Seyahat esnasında bir şey izlerken veya oyun oynarken tabletlerini evde yaptıkları gibi kendi koruma kılıfları aracılığı ile bir yere sabitleyemeyecekleri için bu tablet tutucular hayat kurtarıcı olabilir. Ön koltuklardan birinin kafa kısmının arkasına takılan bu aparat sayesinde çocuklarınız tabletlerini oraya sabitleyebilir ve zahmetsizce istedikleri aktiviteyi yaparak keyifli zaman geçirebilirler.

Yorum yok

Yorum bırak