Cam Filmiyle İlgili Son Durum Nedir? Kullanımı Serbest mi Yoksa Yasak mı?

Cam Filmiyle İlgili Son Durum Nedir? Kullanımı Serbest mi Yoksa Yasak mı?

Paylaş
Cam Filmiyle İlgili Son Durum Nedir? Kullanımı Serbest mi Yoksa Yasak mı?

Geçtiğimiz yıllardan bugüne bakıldığında şüphesiz dönemin en çok kafa karıştıran konusu cam filmi olmuştur. Uzun bir süredir kullanımıyla ilgili kısıtlama görülmekte olan cam filmleri ile ilgili toplumumuzun belirli bir kesiminde de yasaklanmadığına dair söylentiler devam etmekte. Bu nedenden dolayı insanların kafaları bir hayli karışık diyebiliriz. Söylentiler dememizde yer alan etmense, 1997 yılından bu yana yasanın var olduğu ve pek bir değişiklik görülmediğidir.

Günümüzde Cam Filmi Kullanımı Yasak mı Serbest mi?

Yukarıda değindiğimiz üzere bu yasa 1971 yılından günümüze kadar hep vardı. Yasayla ilgili olaraksa hiçbir değişiklik olmadığını da ilk söylemimizde vurguladık. Son zamanlardaysa kafalarda kuşku yaratan bu karışıklığa dur demek için düzenlemelere gidildiğini de belirtmek istiyoruz. “Temel olarak araçta yer alan tüm camların cam filmiyle kaplanması kanunen yasaklandı”. Bu değişiklikle beraber “Ön camlarda hiçbir şekilde cam filmi kullanılmaması” ile ilgili açıklamada beraberinde geldi. Araçta bulunan diğer camlarda da kullanım oranlarına bağlı bulunarak cam filmi kullanabilmekteyiz. Araçta ön yan kısımlarda bulunan camların film geçirgenlik yüzdesi %70 şartı istenilmektedir. Bu durumun karşılığıysa hafif bir renk değişimi olabileceğini belirtmektedir. Ön kısımda yer alan kişilerin ayrıntılı ve net bir şekilde gözükmesi istenmektedir. Arka yan camlar içinde aynı kurallar geçerlilik göstermektedir.

Cam Filmi Kullanımıyla İlgili Olarak Son Kanun Değişikliği

Cam filmi kullanımıyla ilgili kanunun değişmediği, sadece kanun üzerinde düzenlemeler yapıldığını bilmenizi isteriz. Yeni mevzuatın tam manasıyla sonuçlandırılmasına kadar “cam filmiyle ilgili ceza kesme” durumunun da ertelendiği belirtilmektedir. Son dönemlerde sıkça kesilen cezai işlemlerse sürücülerin cam filminin yasak olduğu düşüncesine girmesine neden olurken, aslında bu durum filmin geçirgenlik değerine göre değişkenlik göstermektedir. Sürücüler kural dışı ürün kullandıkları için bu cezalarla karşı karşıya gelmektedirler.

Sürücülerimiz yukarıda belirtmiş olduğumuz etmenlere dikkat ederlerse ve koşullara uygun yapıda film kullanırlarsa yasal olarak hiçbir cezai işlemle karşılaşmayacaklardır. Geçirgenlik düzeyi yasal değerin üzerinde olması durumunda da nihai ceza işlemiyle karşı karşıya geleceklerdir.

Son zamanlarda mevsimsel değişikliklerin sıkça değişkenlik gösterdiği bu dönemde cam filmi kullanımına olan talep de her geçen gün daha fazla artış göstermektedir. Sizde herhangi bir cezaya mağdur kalmamak için kanunen belirtilen yapıda ürünler kullanarak mağduriyetten kurtulabilirsiniz.

Yorum yok

Yorum bırak