Cam Filmi Nasıl Sökülür? En Pratik Söküm Nasıl Yapılır?

Cam Filmi Nasıl Sökülür? En Pratik Söküm Nasıl Yapılır?

Paylaş
Cam Filmi Nasıl Sökülür? En Pratik Söküm Nasıl Yapılır?

Cam filminin yasaklanmasıyla birlikte “cam filmi en kolay nasıl sökülür” sorusu sürücülerin sıkça yönelttiği sorulardan birisi oldu. Kanunen cam filminin yasaklanması ve 457 TL cezai işlem uygulanmasıyla birlikte filmler birçok sürücü tarafından araçlarından sökülmeye başlandı. Söküm işini fırsata çevirmek isteyenlerse, sürücülerden eskiye oranla 4-5 kat daha fazla ücret talep etmeye başladılar. Bunun sonucunda ise “Aracımızda bulunan cam filmini nasıl sökeriz” soruları gündeme bomba gibi düştü. Bununla ilgili olarak yazımızda “cam filminizi araçlarınızdan kendiniz nasıl sökebilirsiniz” gibi soruların cevabını da bulmuş olacaksınız.

Cam Filmi Araçlardan Nasıl Sökülür?

Cam filmini araçlarından kendileri sökmek isteyen sürücüler, aşağıda belirtmiş olduğumuz maddeleri uygulayarak araçlarında bulunan filmi çıkarabilmektedirler. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli husus ise suyun aracınızın istenmeyen bölümlerine sızmasını önlemek amacıyla gerekli tüm tedbirleri almanız olacaktır.

  • Çözüm -1: Aracınızda bulunan cam filmi tırnağınızla kenar kısmından hafifçe soyarak çıkarabilirsiniz.
  • Çözüm -2: Eğer film cama çok sıkı bir şekilde yapıştırılmışsa ve sökülmüyorsa bu tarz durumlarda cam filminin ısıtılması ve yumuşatılması gerekmektedir. Bunu gerçekleştirebilmek için fön makinesi kullanabilirsiniz.
  • Çözüm -3: Arka cam filmlerinin sökümü ön camlara göre daha zordur. Rezistansa zarar vermemek için arka cam filmlerini çok dikkatli sökmeniz gerekmektedir. Öncelikle camı güzel bir şekilde temizledikten sonra koyu renkte bulunan bir çöp torbasını tek katlı olarak camı tamamen kapatacak şekilde kesmeniz gerekmektedir. Kaplama işlemini ise dışarıdan yapmanız önerilir. İç kısımdan ise camın alt kısmına tek kat poşet sermeniz gerekmektedir. Öncelikli olarak spreyle camın her tarafına 1/3 oranında amonyaklı su sıkmalısınız. Sonrasında ise alt kısma serdiğiniz poşeti cama yapıştırmanız gerekmektedir. Ardından güneş gören bir yerde araç camını yaklaşık 3 saat bekletmeniz gerekir. Bu şekilde yüzey iyice ısınacağından dolayı rezistans hiçbir zarar görmeden sökme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Çözüm -4: Filmlerin sökümüyle ilgili olarak farklı bir yöntemse “buhar makinesi” kullanımıdır. Film kenardan kaldırılarak film arasına ve cam arasına sıcak buhar uygulanarak söküm rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Yorum yok

Yorum bırak