Araçlarda Koronavirüs Temizliği Nasıl Yapılır?

Araçlarda Koronavirüs Temizliği Nasıl Yapılır?

Paylaş
Araçlarda Koronavirüs Temizliği Nasıl Yapılır?

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve insan sağlığını tehdit eden Covid-19 ile temizlik ve hijyen kuralları tekrar gündeme geldi. Kişisel hijyenimize ve temizliğimize olabildiğince dikkat ediyoruz.
Peki her gün kullandığımız araçlarda koronavirüs temizliği nasıl yapılır? Merak etmeyin, düzenli temizlik ve bazı püf noktalarıyla aracımızı dezenfekte edebilir ve dolayısıyla sağlığımızı koruyabiliriz.

Koronavirüsün görünmez olması işimizi zorlaştırsa da alabileceğimiz önlemler basit. Maske kuralları ve sosyal mesafeye uyduktan sonra aracımıza binmeden ellerimizi yıkamak veya dezenfekte etmek hayati önem taşıyor.

Aracımızın klima kanallarını temizleterek, polen ve hava filtresini değiştirerek, ozon temizleme işlemi yaptırarak virüslerin tutunmasını ve yaşamasını önleyebiliriz. Elbette, kendi imkanlarımızla aracımızı dezenfekte etmek de mümkün.

Araçlarda Koronavirüs temizliği nasıl yapılır?

Araç içini dezenfekte etmeye yarayan temizlik malzemeleri ile;

  • İç ve dış kapı kollarını,
  • Direksiyon simidini,
  • Vites ve el freni kolunu,
  • Araba anahtarını,
  • Ön konsolda bulunan tuşları ve butonları bu temizleyicilerle düzenli olarak dezenfekte edebilirsiniz.
    Araç yıkamanın püf noktalarını anlattığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Döşemelerin ve taban paspaslarının da mümkün ise buharlı temizleyiciler ile temizlenmesi ya da evde hazırlanacak su (3/4), çamaşır suyu (1/4) karışımının yumuşak bir sünger yardımıyla döşeme ve paspasların temizliğinde kullanılması etkili olacaktır. Temizlik işleminden sonra aracımızı havalandırmamız gerekmektedir.

Bunların yanı sıra, aracımızı kimseyle paylaşmamak, vale hizmetlerinden yararlanmamak, birden fazla kişinin seyahat etmesi halinde maske takmak, klima çalışıyor ise içerideki havayı döndürme modunun kapalı olmasına dikkat etmek son derece önemlidir.

Yorum yok

Yorum bırak