Aracınızı satarken çekmemeniz gereken fotoğraflar

Aracınızı satarken çekmemeniz gereken fotoğraflar

Paylaş
Aracınızı satarken çekmemeniz gereken fotoğraflar

Otomobilinizi, hafif ticari aracınızı veya kamyonunuzu satmak için internetteki ilan sitelerinden birine ilan verdiğinizde otomobilinizin fotoğraflarını nasıl yayınladığınız çok önemli. Potansiyel alıcıların sizi araması aracınızı nasıl iyi pazarladığınızla orantılı.

Görsellik her ilanda öne çıkıyor. Fotoğraflarınızın güzel ve detaylı olması sizin sağlam ve dikkatli bir satıcı olduğunu algısını da uyandırıyor. İlan detaylarını istediğiniz kadar detay yazın, fotoğrafları incelemeden potansiyel alıcılar size ulaşmayı tercih etmiyor.

Önceki yazılarımızdan bir tanesinde “Otomobilinizi satarken mutlaka çekmeniz gereken fotoğraflar” başlığıyla satılık ilanınızda hangi fotoğraflara ihtiyacınız olduğunu anlatmıştık. Buradan okuyabilirsiniz: https://blog.kolayoto.com/otomobilinizi-satarken-mutlaka-cekmeniz-gereken-fotograflar/

Bu yazımızda da fotoğraf çekerken ne yapmamanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

Filtreli fotoğraflar

Filtre uygulanmış fotoğraflar Instagram’da çok güzel duruyor olabilir. Bu sefer sanatınızı değil, pazarlamacı yanınızı konuşturmanız gerekiyor:) Potansiyel alıcılar aracınızın net ve filtre uygulanmamış fotoğraflarını incelemek ister. Yani ilanınızda #nofilter fotoğraflar yayınlamalısınız.

Filtreli fotoğraflar Instagram’da çok güzel duruyor, ancak aracınızı satarken filtresiz fotoğraflar yayınlamanız gerekli.

 

En-boy oranı bozuk fotoğraflar

Çoğu ilan sitesinde ilan fotoğraflarının belirli asgari teknik özellikleri karşılaması istenir. Çektiğiniz fotoğrafları bu özelliklere getirmek için çabalarken fotoğrafın en ve boy oranını bozmamanız gerekiyor. Eğer elinizdeki fotoğraf yetersizse, yeniden fotoğraf çekmeniz aracınızın daha hızlı satılmasını sağlayabilir. Diğer türlü, aracınız kötü gözükecek ve alıcılar ilanınızın detaylarını incelemeden kaçacaktır.

Fotoğraflarınızın en ve boy ebatlarının orantılı olmasına dikkat etmelisiniz.

Kısmi fotoğraflar

Aracınızın sadece belirli bir kısmını satmayı düşünmüyorsanız lütfen genel fotoğraflar yayınlamayı tercih edin.

Aracınızın sadece belirli bir kısmını satmayacaksanız, aracınızın bütününü gösteren fotoğraflar yayınlamanız daha uygun.

Gece çekilmiş fotoğraflar

Güneş ışığından faydalanarak otomobilinizin ilan fotoğraflarının daha estetik olmasını sağlayabilirsiniz. Güneşsiz ortamda veya karanlıkta çekilen fotoğraflar potansiyel alıcıları ilanınızdan uzaklaştıracaktır.

Güneş ışığından faydalanmak varken, gece fotoğraf çekmekten kaçının. Gece fotoğraflarında aracınızın detayları kaybolacaktır.

İlanda kişilere yer vermek

Otomobil reklamlarında olduğu gibi siz de aracınızın ikinci el fotoğraflarında sadece otomobile yer verin. Otomobil dışında kişilere veya kendinizin otomobil ile fotoğrafınızı koymanız dikkat dağıtıcı olacaktır.

Zamanında bir ilan sitesine bu otomobilin ilanı düşmüştü ve ilanın kendisinden daha çok fotoğrafları konuşulmuştu:)

Bu önerilerimizi takip edip potansiyel alıcıların görmek istediği fotoğrafları ilanınıza yerleştirerek ilanınıza özen gösterdiğinizi dolaylı olarak gösterebilirsiniz. Bu özen gösterimi de sizin sağlam bir satıcı olduğunuzu işaret edecek, bu durum potansiyel müşterilerin ilgisini çekecek ve aracınızı daha kısa sürede satabileceksiniz.

Otomobilinizi satmadan önce eksiklerini tamamlamak isterseniz ücretsiz kargo, peşin fiyatına 6 taksit ve diğer KolayOto avantajlarıyla alışverişe hemen başlamak için ziyaret edin: kolayoto.com

Yorum yok

Yorum bırak