Aracınız için Doğru Lastik Seçimi

Aracınız için Doğru Lastik Seçimi

Paylaş
Aracınız için Doğru Lastik Seçimi

Araç kullanıcıları için önemli hususlardan birisi kullanılan araç için doğru lastiği seçmektir. Doğru lastik seçimi güvenliğiniz ve konforunuz için fazlasıyla mühim olmasının yanında ihtiyaçlarınızı karşılaması ve yakıt tasarrufu yapmanıza da yaramaktadır. Burada göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta var.

İlk olarak aracınıza uygun olan lastik ebadınızı öğrenmeniz gerekiyor. Bu bilgiye direkt olarak aracınız da kullanmakta olduğunuz lastiğin üzerini okuyarak ulaşabilirsiniz. Lastik marka ve ebat bilginiz lastiğinizin üzerinde yer almaktadır.

Ardından iklim şartlarını göz önünde bulundurmalısınız. Eğer çetin kış şartlarıyla karşılaşmıyor yada nadiren bu tip şartlarda araç kullanıyorsanız ve hava sıcaklıkları da genel olarak +7 °C derecenin üzerinde ise sıcak havalarda kullanım için üretilmiş yaz lastiklerini seçmelisiniz.

Fakat aracınızı kullandığınız bölgede kış şartları çetin geçiyor yada engebeli arazilerle, çamurlu yollarla fazla haşır neşir oluyorsanız o halde kar ve buza dayanıklı olarak tasarlanan ve engebelerde aracınızın daha iyi tutunmasını sağlayan kış lastiklerini tercih etmeniz size daha güvenli bir sürüş sağlayacaktır.

Şunu belirtmekte de fayda var; yağmurlu havalarda kış lastikleri, sıcaklıklar +7 derecenin altında iken yaz lastiklerinden daha iyi performans sağlar.

Aracınızı ağır yükler taşımak için kullanıyorsanız lastiğinizi seçerken bu durumu göz önünde bulundurmalı ve doğru yük sınıfına ait lastikleri tercih etmelisiniz. Bunun için de mevcut lastiğinizin yük değerine dikkat etmelisiniz. Hızlı araç kullanan biriyseniz kullanacağınız lastiğin hız indeksini ona göre belirlemeli, aynı zaman da aracınızın fabrika çıkışında kullandığı lastiğin hız indeksinin altında bir değere sahip lastik kullanmamalısınız.

Doğru lastiğe sahip olmak sizin için her açıdan önemlidir. Güvenliğinizden emin olurken, yakıt tasarrufu sağlar ve uzun ömrüyle yarı yolda kalmazsınız. Ancak bu seçim için uzun vadede düşünüp ona göre hareket etmelisiniz. Tüm bu faydaları bir arada barındıran lastikler nadirdir. Zira ekonomik bir lastik seçtiğinizde bazen doğru bir karar vermiş olabileceğiniz gibi yüksek performanslı pahalı bir lastik aldığınızda da uzun vadede çok daha karlı bir iş yapmış olabileceksiniz.

Eğer tüm bu konular size karmaşık yada meşakkatli geldiyse hiç yorulmayın. www.kolayoto.com internet sitesine girerek araç marka ve modeliniz ile size en uygun lastiği bulun ve karşınıza gelecek çok sayıda seçenekler arasından ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizin için en doğru lastiğe kolay ve pratik bir şekilde ulaşın.

Yorum yok

Yorum bırak