Araç Temizliğinin Püf Noktaları

Araç Temizliğinin Püf Noktaları

Paylaş
Araç Temizliğinin Püf Noktaları

Araç temizliği dışarıdan kolay bir iş gibi görünse de aslında çok dikkat ve bilgi gerektiren bir iştir.

Bilinçsizce yapılan herhangi bir uygulama aracınızın dış görünüşünün bozulmasına, araç boyanızın olumsuz etkilenmesine dolayısıyla aracınızın değer kaybetmesine neden olur.

Bu durum aracınızı satışa sunduğunuzda ise fiyatını daha çok kırmanıza neden olur.
Yıkama
Otomobil temizliğinde en önemli nokta aracınızı güneş görmeyen bir yerde yıkamanızdır. Güneş ışınları otomobilinize zarar verir. Aracınızın kapı ve camlarını kilitledikten sonra yıkama işlemine başlayabilirsiniz. Aracınızı tüm pisliklerden arındırmak için mutlaka aracınıza kuvvetli su tutun. Suyu aracınızın tavanından tutmaya başlayın ve yavaş yavaş aşağıya doğru tutmaya devam edin. En son lastiklerinizi yıkayın. Böylece tüm kirler aşağıya doğru akar. Kirlerin hepsi aktıktan sonra temizlik malzemelerini kullanmaya başlayın aksi durumda aracınızda çizikler oluşabilir.

Temizleme
Araç temizliğinde mutlaka yumuşak bir bez ya da sünger kullanın. Fırçayla araç yıkamak arabanıza zarar verir. Aracınızı oto şampuanıyla yıkamanız burada önemlidir. Farklı kimyasal maddeler aracınıza zarar verir. Aracınızın yıkama işlemine de mutlaka tavandan başlayın. Kapılar, kaporta ve jantların temizlenmesiyle işleminizi tamamlayın.

Kurulama
Kurulama işleminde de yine yumuşak bir kurulama bezi kullanın. Yıkama işlemindeki gibi aracınızı kurulama işlemini de tavandan başlayarak yapın. Aracınızın camlarını ve aynalarını sürüş güvenliğiniz açısından iyice kuruttuğunuzdan emin olun.

KolayOto avantajlarıyla otomobilinizi yıkarken ihtiyacınız olabilecek mikrofiber bez, sünger veya şampuan gibi araç ve gereçleri satın almak için tıklayın: http://kolayoto.com/aksesuarlar/bakim-ve-temizlik.html

Yorum yok

Yorum bırak