Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Paylaş
Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Birçok aracın farları darbelere oldukça dayanıklı bir madde olan polikarbon camdan üretilir. Polikarbon cam yüzeyi farları güneş ışığından ve çiziklerden korumak amacı ile akrilikle kaplanır. Ancak akrilik zamanla güneş ışığı ve deterjan gibi etkenlerle aşınabilir. Akriliğin aşınması neticesinde, polikarbon camlar güneş ışığı ve diğer dış etkenlere direk maruz kalarak sararır, matlaşır ve nihayetinde aydınlatma gücü azalabilir.

Araç farları sararıp kirlendiği ve aydınlatma gücü zayıfladığında size verilecek ilk fikir farların değiştirilmesi gerektiği olacaktır. Bu tip bir maliyet ve zahmetle karşılaşmak istemiyorsanız aracınızın farlarını kendiniz eski haline döndürebilirsiniz.

Farları Temizlemek İçin Gerekli Malzemeler:

* Maskeleme bandı

* Su zımparası

* Sıvı pasta

* Plastik Cilası

* Polisaj makinası ve sünger başlıklar

Araba Farları Temizlenirken İzlenecek Adımlar:

1)     Farların Çevresini Bantlayın 

İlk iş olarak maskeleme bandı ile farın etrafını kaplayın. Açıkta boyalı kısım kalmamasına dikkat edin aksi halde yapılacak işlemler boyaya zarar verebilir.

2)     Farların Zımparalanması 

Öncelikle sararmış fardaki çiziklerin derinliğine göre bir zımpara seçin. Daha sonra cam yüzeyini biraz ıslatarak zımparalama işlemine başlayabilirsiniz. Zımparalama işlemine fazla kuvvet uygulamadan devam edin, farların matlaşmasına sebep olan kir ve matlaşan katman tortu şeklinde yüzeyden çıkacaktır. İşleme devam ederken cam yüzeyi eskisinden daha da mat bir hale gelecektir, endişe etmeden cam yüzeyi pürüzsüz hale gelene kadar devam edin. Daha sonra cam yüzeyini yıkayın ve iyice kurulayın.

3) Farlara Pasta Uygulaması

Zımpara ve yıkama, kurulama işleminden sonraki adım pasta işlemi. Bir süngerle ya da düşük devirde çalışan polisaj makinası yardımıyla uygulayabilirsiniz. Pasta işlemi aslında camın yüzeyini iyice temizlemek için yapılan bir uygulamadır. Cilalama işleminden önce istenen yüzeyi elde etmek için çok önemlidir.

4) Farların Cilalanması

Bu işlemde dikkat edilmesi gereken husus plastik cilası kullanılmasıdır. Cila, farların orijinalindeki koruyucu akrilikle aynı görevi görmektedir, yani koruma sağlar. Cilayı bir süngerle ya da düşük devirde çalışan polisaj makinası yardımıyla yüzeye uygulayın. Bu işleme farlarınız istediğiniz parlak görüntüsüne ulaşana kadar uygulayabilirsiniz.

Aracınızı Nasıl Daha Ekonomik Hale Getirebilirsiniz?

Aracınıza Aksesuar Satın Almak İçin Tıklayın 

Yorum yok

Yorum bırak