Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun!

Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun!

Kolayoto Ailesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü en içten dileklerimizle kutlarız.

Paylaş
Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun!
“Daha emin ve doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.” 

Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün değerli sözüyle içtenlikle kutlarız.

Ulu önderimizin Türk kadınına verdiği değeri ülkemizin tamamının benimsediğini bu değerin yıllar geçtikçe katlanarak arttığını, kadınla erkek için tüm şartların eşit olduğunu, kadınların seslerini dünyada özgürce duyurduğunu söylemek isterdik fakat bugüne baktığımızda kadınlar olarak istediğimizi almak için hala kat etmemiz gereken çok yol olduğunu görüyoruz. Peki bu durum yorulup yürümeye devam etmekten vazgeçeceğimiz anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır, tam aksine şarkımızı daha yüksek sesle söyleyeceğimiz, düşüncelerimizi özgürce dile getireceğimiz, içinden geleni yapmaktan biran olsun çekinmeyeceğimiz anlamına geliyor.

Bir kadının içinden geleni yapması, içinden geldiği gibi davranması, kendini olduğu gibi ifade etmesinin ne denli önemli olduğunu 1983 yılında dünyaya gelen, kendi doğrularından hiçbir zaman taviz vermeyen bir stil ikonu Coco Chanel bir cümleyle muazzam bir şekilde açıklamıştır:

“Güzellik kendiniz olmaya karar verdiğiniz anda başlar”

O halde bu sene daha önce hiç olmadığımız kadar kendine inanan kadınlar olmayı amaç edinerek gerçek güzelliğimizi ortaya çıkaracağımız bir yıl olsun!

Bu yıl o hep gitmek istediğimiz ama bir türlü fırsat bulamadığımız veya çevremizdekilerin tepkisinden çekinip yazılamadığımız dans kursuna, resim atölyesine, tiyatro sahnesine, şan eğitimine kayıt olalım mesela veya kendimizi geliştirmek için uzun süredir hayalini kurduğumuz ama zaman ayıramadığımız yüksek lisans eğitimine, yabancı dil kursuna, yetkinlik sertifika programına başvuralım.

Bununla da yetinmeyelim, kendi başımıza halledemeyeceğimizi düşünen herkese inat tüm kavanoz kapaklarını biz açalım, arabamızın bakımından servisine biz ilgilenelim, kadın başımıza yeni yerler keşfedelim, elimizin hamuruyla çarpıcı işlere imza atalım, kısacası kendine güvenen bir kadının neler yapabileceğini herkese gösterelim.

“Kadın evinde, üretimden çekilip bütün ikbal istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgısına bırakmamalı.”

Mehmet Aslantuğ’un geçenlerde bir televizyon programında söylediği bu söz sizce de tüm dünya için bir ders niteliği taşmıyor mu?

Kolayoto ailesi olarak kadınlarımızın üstesinden gelemeyeceği hiçbir şeyin olmadığının bilincindeyiz. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimizle kutlarız.

HHF4W

Yorum yok

Yorum bırak