2017 Türkiye Ralli Şampiyonası başlıyor!

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası başlıyor!

Paylaş
2017 Türkiye Ralli Şampiyonası başlıyor!
Türkiye Ralli Şampiyonası başlıyor!

21-23 Nisan tarihlerinde İzmir’de koşulacak Ege Rallisi sezonun ilk yarışı özelliğini taşıyor. 27’inci kez düzenlenen organizasyonda 500 kişi görev alacak ve 21 Nisan akşamı Bornova’da gerçekleştirilecek seremonik start ile başlayacak. 5 binin üzerinde izleyicinin canlı takip etmesi beklenen organizasyon 9 etap ve 110’u özel olmak üzere toplam 518 kilometrelik parkurda koşulacak.

Yarış, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanısıra Türkiye Historic Rally Şampiyonası ile bu sezon amatörlere yönelik olarak organize edilen ve çeşitli destekler ile düşük bütçeli katılımcılara hitap eden Renç Koçibey Ralli Kupası’na da puan verecek.

Ege Rallisi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da sezonun açılış yarışı olduğunu ifade eden TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı “Ege Rallisi benim en sevdiğim yarışlardan bir tanesidir. Bu sene parkuru değişti ve eminim ki herkes için çok keyifli bir yarış olacak. Herkesi yarışa bu aslanları seyretmeye davet ediyorum. Eğer hepimiz bir olursak bu spor çok daha ilerilere gidecek.” açıklamasını yaptı.

22 Nisan Cumartesi günü 13.30’da Bornova‘dan verilecek start ile başlayacak rallinin ilk gününde ekipler Manisa’ya yönelerek, 21 kilometre uzunluğundaki Spil etabını geçecekler ve ardından Beşpınar etabı ile Kemalpaşa’ya inerek günü ÜlküPark pistindeki Şehit Fethi Sekin adıyla geçilecek olan çift kalkışlı seyirci etabı ile noktalayacaklar. Pazar sabahı 08.00’den itibaren Kemalpaşa bölgesinde yer alan Bayramlı, Çınardibi ve Bayındır etaplarını ikişer kez kat edecek olan ekipler, RedBull.com Power Stage’in ardından saat 18.00’den itibaren de Kemalpaşa merkezdeki finiş seremonisinde ödüllerine kavuşacaklar.

Rallinin çift kalkışlı seyirci özel etabı da cumartesi akşamı Pınarbaşı’nda yer alan İzmir Park yarış pistinde gerçekleştirilecek. Seyirci özel etabı öncesinde, geçen yıl ulusal statüye yükselerek Türkiye Şampiyonası kimliği kazanan drift branşının da nefes kesen gösterileri izleyenlere adrenalin dolu dakikalar yaşatması bekleniyor.

Her zaman yanında olduğumuz Orhan Avcıoğlu ve yardımcı sürücsü Burçin Korkmaz ise sezonun açılış yarışı Ege Rallisi’ne Toksport takımının hazırlayıp yarıştıracağı R5 sınıfı bir Ford Fiesta ile katılacak. Avcıoğlu – Korkmaz ikilisi yeni otomobili ile Ege Rallisi’ni kazanmak için mücadele edecek.

Ege Rallisi hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen egerallisi.com adresini ziyaret edin.

egerallisi.com
Ege Rallisi 2017 haritası
Ege Rallisi 2017 1. gün zaman çizelgesi
Ege Rallisi 2017 1. gün zaman çizelgesi
Ege Rallisi 2017 2. gün zaman çizelgesi
Ege Rallisi 2017 2. gün zaman çizelgesi

 

Yorum yok

Yorum bırak